sony bravia 2024
Sony frir til film-elskere med TV-er og lyd-produkter som er ekstra gode for nettopp det.

Annonse


Det er noe spesielt med disse TV-ene

Sony har annonsert en ny serie BRAVIA TV-er og lydprodukter.

Sony tar i bruk store ord

“Sony fornyer BRAVIA som en merkevare for å se filmer for å berike den ultimate hjemmekinoopplevelsen,” heter det intet mindre fra produsenten. Hva legger de så i det? Dette: “En rekke nye TV-modeller som kan skilte med sterkt forbedret bildekvalitet med høy lysstyrke, fargevolum, klare skyggedetaljer i mørke scener, og lyd som kommer direkte fra skjermen for å være tro mot filmskaperes intensjoner.” Det handler altså om film på alle måter.

Om video- og lydproduktene:

TV-ene lanseres i juni i en rekke størrelser fordelt på 7, 8 og 9 mini LED og OLED-modeller:

 • BRAVIA 9 Mini LED (85”, 75”)
  • 85”: 60 000 kroner
  • 75”: 47 000 kroner
 • BRAVIA 8 OLED (77”, 65”, 55”)
  • 77”: 46 000 kroner
  • 65”: 33 000 kroner
  • 55”: 26 000 kroner
 • BRAVIA 7 Mini LED (85”, 75”, 65”)
  • 85”: 40 000 kroner
  • 75”: 33 000 kroner
  • 65”: 27 000 kroner

Nye lydprodukter i samme serie:

 • BRAVIA Theatre Bar 9 blir tilgjengelig i juni 2024, med veiledende pris fra 16 000 kroner
 • BRAVIA Theatre Bar 8 blir tilgjengelig i juni 2024, med veiledende pris fra 11 500 kroner
 • BRAVIA Theatre Quad blir tilgjengelig i mai 2024, med veiledende pris fra 31 500 kroner
 • BRAVIA Theatre U blir tilgjengelig i juni 2024, med veiledende pris fra 3500 kroner

Men dette er, skal vi tro Sony, mer enn bare et par nye TV-er. I tillegg til å skryte av, som vanlig, bedre bilde- og lydkvalitet, er det snakk om å forene alle disse produktene under ett tak for den aller beste opplevelsen:

“Ved å forene TV-er, lydplanker og andre lydteknologier for hjemmebruk under en enkelt merkevare, har Sony som mål at kundene skal ha én destinasjon for å kunne nyte den ultimate kinoopplevelsen, med blendende bildekvalitet og stemningsfull lyd – akkurat slik filmskaperen hadde tenkt. De matchende funksjonene og designen til BRAVIA TV-er og BRAVIA Theatre lydprodukter for hjemmebruk gjør det enklere for forbrukere å velge og kombinere en komplett hjemmeunderholdningspakke for en enestående kinoopplevelse.”

“Farger, kontrast, lysstyrke”

Sony trekker frem Bravia 9 som en av modellene med mer farger, kontrast og lysstyrke, og at det hele styres “intelligent. “Dette er for å sikre at seeropplevelsen hjemme er tro mot hvordan filmskaperen så for seg at bildene skulle se ut. Et av elementene som gjør det mulig å oppnå det, er den høye topplysstyrken til BRAVIA 9 Mini LED-modellen sammen med presis kontroll av bakgrunnsbelysningen. Bildet blir autentisk med de riktige delene av skjermen passende opplyst, og lar seeren oppdage selv de minste detaljene som filmskaperen har lagt inn i scenen – særlig i Studio Calibrated-modusene som er utviklet i samarbeid med de ledende strømmetjenestene.”

Sony lister så opp en rekke kjerne-teknologier – sentralt står som vanlig “XR Processor:”

 • XR Processor
 • Sonys XR Processor har et scenegjenkjenningssystem som oppdager og analyserer data med høy nøyaktighet, og deretter optimerer bildet for ultimat realisme som gjenskaper filmskaperens intensjon.
 • XR Backlight Master Drive
 • I likhet med bakgrunnslyskontrollteknologien i Sonys profesjonelle skjermer som brukes av filmskapere, kontrollerer XR Backlight Master Drive med en unik lokal dimmealgoritme tusenvis av lysdioder for virkelig autentisk kontrast, for å bevare skyggedetaljer i de mest krevende scenene.
 • High Peak Luminance
 • Se for deg et strålende solbelyst, snødekt fjellandskap. Med høyere lysstyrke enn noen gang kan de ekstremt lyse TV-ene trofast gjengi naturlige scener i absolutt detalj, selv i det sterkeste dagslyset.
 • X-Anti Reflection og X-Wide Angle
 • Med X-Anti Reflection blir bildene klarere med mindre refleksjon og gjenskinn forårsaket av sol- eller lampelys, slik at du kan se rene svarte farger i lysstyrken og nyte klare bilder uten distraksjon. X-Wide Angle holder bildene like vakre fra sidene som de gjør fra midten.
 • En rekkelyd-teknologier

Det er også tre kalibrerings-modus:

 • Netflix Adaptive Calibrated Mode
 • SONY PICTURES CORE Calibrated Mode (tidligere BRAVIA CORE Calibrated Mode)
 • Brand new Prime Video Calibrated Mode

Annonse