windows 11
Microsoft og Intel har omsider funnet ut av et lyddriver-problem slik at mange flere Windows 10-maskiner kan oppgradere til 11.

Annonse


Fant endelig ut av det

Du husker sikkert saken for ikke mange dagene siden der det ble avslørt av en Windows 10-bruker om at Microsoft har startet å varsle om at man bør vurdere å oppgradere til Windows 11, selv om maskinen ikke er godkjent for å kjøre OS-et.

Det tok litt lang tid

Det er to grupperinger maskiner plasseres i: de med for svak maskinvare, og de som er plassert i “oppgraderingskarantene” fordi det er feil og/eller kompatibilitetsproblemer med maskinvaren, i de fleste tilfeller CPU og hovedkort. I dette tilfellet blokkerte Microsoft maskiner med “Intel Smart Sound Technology (SST)” fordi driveren, “Intel SST Audio Controller”, både med versjonsnummer 10.29.0.5152 og 10.30.0.5152, har medført BSODs i Windows 11.

Faktisk skrev vi om problemene disse driverne medførte i november 2021, før Microsoft hadde blokkert dem. Den gang stoppet Microsoft driverne fra å rulle ut i Windows Update, men blokkerte også ny-installasjoner av OS-et kort tid senere.

Men nå er problemet endelig løst, så lenge maskinene oppgraderes til versjon 10.29.00.5714 eller 10.30.00.5714. Etter installasjon kan man enten vente 48 timer og se om Windows 11 byr på seg selv, eller man kan forespørre oppdateringer i Windows Update. Skulle det fremdeles ikke fungere, er det fremdeles en kombinasjon av maskinvare som gjør det umulig å installere Windows 11.

Annonse