Annonse


“Neste generasjon Windows for ARM”

Microsoft har avslørt hva de skal snakke om neste måned.

Skal avsløre nye Windows 11 på ARM 20. mai

Selskapets program avslører at de skal snakke om “den nye generasjonen Windows på ARM,” og “en helt ny Windows AI-funksjon:”

“Windows på ARM-plattformen bringer bransjeledende ytelse og opplevelser for apper. Lær om de spennende nye opplevelsene for ARM Windows i år, for eksempel intelligente Windows-apper som utnytter de mange egenskapene til NPU-er. Få innsikt i hva Microsoft og partnerne våre har gjort for utviklere med ytelse, verktøy og infrastruktur for ARM. La denne økten føle deg inspirert, med en ny visjon for plattformens potensial.”

Apropos ytelse mener Microsoft at Snapdragon X Elite som driver ARM på Windows 11, er kjappere enn Apples M3-brikke som er å finne i MacBook Pro og MacBook Air – om Microsoft og Qualcomm kan kombinere det med god batterilevetiden, får Apple endelig skikkelig ARM-konkurranse.

De har også skrytt av spill- og emuleringsytelsen som skal være bedre enn hva Apple fikk til i overgangen fra Intel med Rosetta 2, og Google har allerede laget en kjapp ARM-utgave av Chrome.

Snapdragon X Elite har en bransjeledende 75 TOPS. Brikken består av Oryon CPU, Adreno GPU, Hexagon NPU og Sensing Hub.

Annonse