find my device
Google har aktivert den nye "Find My Device"-plattformen i USA og Canada.

Annonse


OPPDATERT: Aktiveres ikke i Norge enda

Google utsatte “Find My Device” (FMD) støtte sommeren i fjor fordi Apple ikke var klare.

Først publisert 3. april.

Oppdatert, 8. april, 20:15:

Google har annonsert at helt nye “Find My Device” lanseres på Android-enheter (9 og nyere) i USA og Canada i kveld:

Annonse


“I dag rulles det helt nye “Find My Device” ut til Android-enheter over hele verden med start i USA og Canada. Med et nytt, crowdsourcet nettverk med over en milliard Android-enheter, kan “Find My Device” hjelpe deg å finne Android-enhetene dine og hverdagslige gjenstander raskt og sikkert.” Som iPhone har kunnet en stund, så kan Pixel 8 og Pixel 8 Pro lokaliseres selv om enhetene er av eller batteriet er dødt i tillegg kan kompatible Android-mobiler og nettbrett pinges og kan sees på kart selv om de er uten nett.

JBL, Sony og andre vil legge til støtte for “Find My Device” snart ifølge Google som samtidig avslører at nøkler, lommebøker og andre ting du eier kan spores neste måned med Bluetooth-sporingsdingser fra Chipolo og Pebblebee. Også disse vil dukke opp i “Find My Device”-appen:

“Disse taggene, bygget spesielt for Find My Device-nettverket, vil være kompatible med ukjente sporingsvarsler på tvers av Android og iOS for å beskytte deg mot uønsket sporing. Hold et øye senere i år for flere Bluetooth-tagger fra eufy, Jio, Motorola og mer.”

Klar i mai

“Til slutt avslører Google at “Find My Device”-funksjonen som vil la brukerne finne igjen “hodetelefoner, telefoner og andre hverdagslige gjenstander (som bagasje og nøkler) ved hjelp av en rekke nye tredjeparts Bluetooth-sporingsmerker,” skal ferdigstilles på tampen av året. Dette er et samarbeid med Apple, derfor har selskapet valgt å vente å rulle ut funksjonen til “Apple har implementert sikkerhetsmekanismer i iOS,” rapporterte vi på tampen av juli i fjor.

Google var nemlig ikke klare til å varsle om at man blir sporet av produkter fra andre selskap, altså som ikke er AirTags. Men i iOS 17.5 beta 1 er funksjonen oppdaget, og aktiveres når oppdateringen kanskje lanseres en gang i mai. Tidlig i mai gir mening all tid iPad Pro OLED og nye Beats Solo 4 ventes.

Slik vil den si ifra

Men det er altså av sikkerhetshensyn at Google ventet, for Apples systemer vil melde ifra for å stoppe uønsket sporing av alternative sporingsbrikker med følgende melding:

“Denne enheten er ikke sertifisert på Apple Find My-nettverket. Du kan deaktivere dette elementet og hindre det i å dele posisjonen med eieren. For å gjøre dette, følg instruksjonene gitt på et nettsted av produsenten av denne varen.”

Systemet bruker, som Apple, andre enheter i nærheten for å varsle om mistede gjenstander og slik at eieren kan spore dem og ikke være begrenset av Bluetooth-rekkevidden. Når Google aktiverer funksjonen, vil over 1 milliard nye dingser kunne finne sporingsbrikker, og derfor også mistede ting, om brukeren forespør dette fra Googles grensesnitt.

Annonse