polestar 2
Polestar 2, i det minste som merkevare, forsvinner en gang etter 2027. Bilde: ITavisen

Annonse


Dette er Polestars store overraskelse

Polestar 2 fases ut i 2027.

Polestar 2 blir Polestar 7 en gang etter 2027

Bilen ble det store gjennombruddet for merkevaren, og ble godt mottatt av bil-pressen. Vi testet den i 2021, og mente el-bilen var overraskende romslig og morsom å kjøre, selv om den manglet fremtidsrettet teknologi. Men hva med en oppfølger? Blir den døpt Polestar 2 2028 eller noe i den duren? Nei da, Polestar-sjef Thomas Ingenlath avslører ovenfor for Autocar at oppfølgeren til Polestar 2 skal hete Polestar 7.

Samtidig som Polestar allerede nå snakker om sitt viktigste prosjekt flere år frem i tid, er det kjent at Volvo krymper sin eierandel dramatisk fra 48,3 prosent to 18 prosent. Ingenlath omtaler det hele som udramatisk og noe som i lengre tid har vært en del av planen.

Ingenlath hadde ingen flere detaljer rundt selskapets viktigste produkt, men at de vil avsløre mer når tiden er inne. I det minste bekrefter han at Polestar 7 vil posisjonere seg likt i markedet som 2. I motsetning til Polestar 2 som er bygget på Volvos CMA-plattform, vil 7 bygges på Geel sin SEA-plattform. Selv om bilen skal følge i fotsporene til 2, noe som gir all mulig mening, er Ingenlath skråsikker på at de ikke skal melke suksessen til 2 ved å kopiere alt og gjøre seg avhengig av et design “for evig” tid. Polestar-sjefen nevner Golf som et eksempel på å gå i en slik felle der alt er likt tiår etter tiår, uansett om Golf er en suksess.

Annonse