intel xeon
"Standard Performance Evaluation Corporation" har slettet tusenvis av Intel-tester fordi de mener selskapet har integrert funksjon som øker ytelsen i tester. Bilde: Intel

Annonse


Anklager Intel for juks

“Standard Performance Evaluation Corporation” organiserer standardiserte tester av blant annet CPU-er.

“Opp til 9 prosent bedre ytelse i visse tester”

Nå mener de at Intel jukser med selskapets “oneAPI DPC++” som igjen påvirker testresultatene til testene “523.xalancbmk_r” og “623.xalancbmk_s.” Det er ikke forbruker CPU-er det er snakk om, men blant annet Xeon Platinum 8480+ som koster over 200 000 kroner (altså en konkurrent til AMD EPYC ment for data-sentre):

“SPEC har fastslått at kompilatoren som ble brukt for dette resultatet utførte en kompilering som spesifikt forbedrer ytelsen til 523.xalancbmk_r / 623.xalancbmk_s testerved å bruke a priori kunnskap om SPEC-koden og datasettet for å utføre en transformasjon som har begrenset anvendelighet.”

SPEC har derfor valgt å fjerne over 2600 resultater fordi Intel skal ha brutt reglene rundt SPEC sine “2017 Run”-tester. SPEC sine tester er viktige fordi de bruker resultatene efor å skryte av IPC (“Instructions Per Clock Cycle”)-styrken til produktene. Intels endringer, ifølge SPEC, medførte fra opp til 9 prosent og 4 prosent bedre ytelse, avhengig av test.

Nylig var Intel i hardt vær med en intern markedsføringspresentasjon mot AMD som ble snappet opp av nettet, men senere slettet:

“Intels påstand er at AMD bruker misledende produktnavn for sine CPU-er for, ifølge konkurrenten, å lure kundene til å handle noe som er tregere enn hva de tror. Ifølge Intel går dette blant annet ut på å starte en SKU med tallet 7, i stedet for 4. Førstnevnte avslører produksjonsår, 4 avslører hvilken generasjon det er snakk om. Som eksempel skriver Intel at “Ryzen 5 7520U er bygget på datert Zen 2-arkitektur utgitt i 2019!”

Annonse