intels amd-angrep
Det er ikke kjent hvorfor Intel slettet angrepet mot AMD - kanskje det er fordi de har gjort noe lignende selv? Illustrasjon: Intel

Annonse


Slettet angrep

Intel slettet en offensiv markedsføringskampanje mot AMD.

Intel har et poeng…

Hva som er årsaken til at de slettet presentasjonen er usikkert – kanskje de fant ut at den ikke falt i smak, kanskje det bare var en test for å finne ut om den ville slå an i utgangspunktet? Uansett hva som er årsaken lagret Videocardz presentasjonen døpt “Core Truths” før Intel fjernet den.

…men de har ikke alt på det rene de heller

Intels påstand er at AMD bruker misledende produktnavn for sine CPU-er for, ifølge konkurrenten, å lure kundene til å handle noe som er tregere enn hva de tror. Ifølge Intel går dette blant annet ut på å starte en SKU med tallet 7, i stedet for 4. Førstnevnte avslører produksjonsår, 4 avslører hvilken generasjon det er snakk om. Som eksempel skriver Intel at “Ryzen 5 7520U er bygget på datert Zen 2-arkitektur utgitt i 2019!”

The Verge mener at Intel har et poeng: “AMDs produkt-navngivning er åpenbart utformet for å villede forbrukere til å tro at de får de aller nyeste CPU-ene i en bærbar datamaskin, da de fleste ikke vil være klar over hva 2 i 7520U faktisk betyr.”

Men avisen har også et stikk til Intel, for mange av oss husker teknologiske merkevarenavn som 14nm, 14nm og 14nm++:

“Intel lanserte Core i9 11900K i 2021, noe som reduserte kjerne-tallet fra de 10 som ble funnet på 10900K tilbake til bare åtte. Dette forvirrende trekket kom etter mange år med Intel ved å bruke 14nm, 14nm+ og 14nm++ navn for det som mer eller mindre var en metode for Intel å rebrande det faktum at det fortsatt var14nm-brikker,” mener visen.

Intels angrep kommer bare uker etter at selskapet lanserte 14. generasjons stasjonære prosessorer som føles som overklokkede 13. generasjonsbrikker. Det er ingen store arkitekturendringer fra 13. til 14. generasjon, og de er rett og slett oppdateringer.

The Verge

Annonse