apple vision pro
Apple Vision Pro med Apples bæreveske og batteri. Bilde: ITavisen

Annonse


Apple tror det vil ta lang tid

Vi er denne uken klare med vår fullverdige anmeldelse av Apple Vision Pro etter å ha testet hodesettet siden USA-lanseringen 2. februar.

“Tar om av fire generasjoner”

Tyngde og komfort er de største ankepunktene for hodesettet, noe som ikke er noen hemmelighet for noen som har lest sniktitter og tester av produktet de siste dagene. Du har kanskje allerede lest våre første inntrykk av hodesettet? Vår tese er at det vil ta tre generasjoner før hodesettet er krympet nok til å nå masse-markedet, og Apple er tilsynelatende (nesten) enige. Mark Gurman har nemlig hørt fra interne kilder i Apples Vision Pro-team at de selv tror det vil ta fire generasjoner før produktet virkelig tar av, som iPhone og Watch.

Gurman nevner det i samme åndedrag som programvaren, men vi regner med det er helhetsopplevelsen det siktes til: “På dette tidspunktet føles det som om programvaren er en betaversjon og omtrent et år unna å føles raffinert nok til at forbrukere kan bruke den på daglig basis.

Apples nest-viktigste om fire år?

“Faktisk tror noen personer i Vision Products Group (teamet som jobber med hodesettet) at det kan ta fire generasjoner før enheten når sin ideelle form – lik utviklingen til iPhone, iPad og Apple Watch,” skriver Bloombergs Apple-journalist som for øvrig også tror at Vision-produktene kan komme til å kannibalisere iPads og ikke Mac-er, fordi hodesettet er meget god for video- og bilde-titting samt lett arbeid.

Annonse


Dette er nøyaktig hva iPader er gode på, selv om Apple stadig prøver å gjøre de interessante for avanserte arbeidsoppgaver. Apropos iPad mener Gurman at Apples fokus i år vil være å gjøre brettene enda mer konkurransedyktige mot Mac etter et år uten oppdateringer.

I relaterte nyheter avslører Gurman at visionOS 1.1-oppdateringen som vi allerede tester hodesettet med, lanseres neste måned og at iOS 17.4 lanseres innen 7. mars. Hva angår visionOS 2.0 så kommer denne oppdateringen til å vises frem på WWDC i juni og lanseres i år. Gurman vet dog ikke hva som inkluderes av nyheter i stor-oppdateringen, men påpeker at OS-et følger samme oppdateringstakt som macOS, iOS, iPadOS og iOS.

Og, du har kanskje fått med deg at Apple endelig har lansert Music og TV-apper til Windows 10 og 11?

Annonse