volvo ex30
Volvo vil måtte utsette EX30, men om det er snakk om dager eller uker er det for tidlig å konkludere med. Bilde: ITavisen

Annonse


OPPDATERT: Volvo garanterer den norske lanseringen

Automotive News Europe melder at Volvo har valgt å utsette EX30.

Først publisert 30. januar.

Oppdatert, 2. februar, 15:34:

Ifølge Volvo stemmer det ikke at EX30 blir utsatt, men at de jobber med en “planlagt kvalitetssikring av programvaren.” Ifølge produsenten innebærer ikke kvalitetssikringen forsinkelser for norske kunder. De første får sine som planlagt i februar, opplyser Volvo.

Annonse


Det er usikkert om dette vil påvirke kundene i dager eller uker

Vi tok en knapp titt på selskapets store håp, spesielt grunnet prisen, i august i fjor:

  • Single Motor Core: 321 900 kroner – Plus: 351 900 kroner
  • Single Motor Extended Range Core: 366 900 kroner – Plus: 396 900 kroner – Ultra: 426 900 kroner
  • Twin Motor Plus: 421 900 kroner – Ultra: 451 900 kroner

Men nå viser det seg at programvaren trenger mer tid. Bil-avisen har karret til seg informasjon fra bilforretninger som igjen har fått vite at versjon 1.2 ikke er klar til lansering: “Vi bekrefter at Volvo jobber utrettelig for å løse problemet. Det er gjort viktige fremskritt, men programvareversjon 1.2 oppfyller ennå ikke alle kravene som er nødvendige for å lansere.”

Det merkelige er at oppdateringen ikke kan mates over lufta, men må gjøres i butikkene. Heldigvis kan den nye oppdateringene mates inn i bilene allerede i dag. Det er ikke kjent nøyaktig hva som må rettes og om alle modeller rammes. Dette er ikke første gang Volvo må utsette: EX90 ble utsatt sommeren i fjor grunnet problemer med LIDAR-systemet.

Annonse