apple iphone app store
iPhone tar endelig i bruk USB C, RCS er på vei og Apple tvinges av EU til å åpne opp for apper og betalingsløsninger utenfor deres egne økosystem. Bilde: ITavisen

Annonse


De kommer til å “klikke” på Apple

Vi har ikke visst hvordan Apple har planer om å styre apper som installeres utenfor App Store, noe selskapet vil måtte legge til rette for før de store EU-lovene trer i kraft i mars.

Apper må forhåndsgodkjennes, vil ta gebyr

Som allerede rapportert er det ventet at Apple introduserer muligheten, eller i det minste avklarer hva som blir kravene, i god tid før 7. mars:

“22 tjenester tilhørende en rekke stor-selskaper er designert “portvoktere” av EU. Det betyr at de må oppfylle en rekke nye krav i EU-området med hjemmel i det nye “Digital Markets Act” (DMA)-lovverket. DMA-loven aktiveres om selskapet som drifter plattformen har minst 45 millioner månedlige brukere i EU og over 10 000 forretnings-brukere årlig. Om selskapene ikke retter seg etter loven, risikerer de bøter på opp til 10 prosent av omsetningen eller hele 20 prosent om reglene blir brutt flere ganger,” skrev vi om loven september i fjor.”

Rett før Apples avsløringer, er WSJ på ballen og avslører det for dem. Det kommer blant annet frem at Apple, som vi tidligere har spekulert i, skal undersøke apper som kommer inn utenfor deres eget økosystem. I tillegg er planen, og dette vil gjøre utviklerne forbanna, å ta betalt fra utviklere som tilbyr apper utenfor App Store. Vi følger utviklingen i saken.

Avsløringen kommer rett etter det 18. januar ble kjent at “Apple tillater alternative betalingsløsninger på iPhone, men tar likevel nesten 30 prosent og sender kundene via nettside for å betale.”

Annonse