cybertruck
Det er oppdaget et vade-modus i Cybertruck. Elon Musk har tidligere lovet at pickupen skal kunne fungere som en båt på kortere strekk.

Annonse


Cybertruck har “båtmodus”

Det er oppdaget at Tesla Cybertruck har “vade-modus.”

Vil kunne kjøre over dypere vann enn de fleste

Nå som de aller første kundene får levert sine pickups i løpet dager eller noen knappe uker, dukker det stadig opp mer informasjon. Du har kanskje fått med deg hvordan det er for de første som reserverte vinteren 2019? Det er nemlig slik at de ikke kan plukke bort ekstra-utstyr, noe som betyr at de aller første kundene må betale fra drøye 1 million kroner i USA. Bilen kommer ikke til EU-området.

Men de som bestiller vil glede seg over nok et “nerde-modus,” nemlig muligheten kjøretøyet har for å kjøre gjennom ganske store vannmengder, og kanskje, om man absolutt (det er garantert flere som kommer til å prøve dette selv om de ikke må,) fungere i kort tid som båt.

Bilde: @niccruzpatane/X

Vi må vente på garanti-teksten

For ved aktivering av moduset så heves ikke bare bilens kjørehøyde, noe som jo er enkelt nok med luft-dempingen, men batteriet settes også under trykk slik at det ikke står i fare for å ødelegges av vann. Muligheten for å gjøre dette med batteripakkene skal være ganske så unikt, og selv om Elon Musk har snakket om muligheten til at Teslas biler kan kjøre under litt vann i kortere perioder, så kan potensielt den nye måten å trygge batteriene på være noe resten av bransjen også vil vurdere.

Den komplette garanti-teksten har vi ikke tilgjenglig enda, så det er foreløpig usikker hva Tesla godkjenner, men dette sa Musk i fjor: “Cybertruck vil være vanntett nok til å fungere en kort stund som båt, slik at den kan krysse elver, innsjøer og til og med hav som ikke er for urolige.” Den gang var Musks mål med Cybertruck at skulle kunne fungere som en båt over en lengde på 360 meter (mellom Space X sinStarbase South Padre Island i Texas.)

Annonse