starfield
Bethesda får høre det på Steam. På Metacritic har spillet 83 i snitt fra anmelderne og 7,0 fra spillerne.

Annonse


Svarer “haterne”

Bethesda kundestøtte har startet å svare på negative Starfield-anmeldelser (les vår) på Steam.

Bethesda er ikke ferdige med Starfield

Vi har kommentert spillets dalende spillerbase et par ganger tidligere, og det ser fremdeles ikke lyst ut – det var jo aldri DLSS det stod på, men den hyppige innlastingen. Det gjør spillet helt annerledes enn Fallout- og Elder Scrolls-serien som i stor grad tilbyr en åpen verden å boltre seg på.

Men som vi også har nevnt: Starfield er mye større og har et langt større detaljnivå, så kan man jo diskutere om de burde gjort verdenen og detaljnivået mindre, og i stedet tilbydt en mer sømløs åpen verden.

“Vi jobber fortsatt aktivt med dette spillet og vil fortsette å gjøre det i lang tid fremover,” forklares det også. Det er vi allerede klar over, fordi Bethesda-sjef Todd Howard nylig avslørte at 250 utviklere fremdeles jobber med å forbedre spillet.

Annonse


Interessen har vært dalende siden lanseringen tidlig i september.

“Prøv dette”

Det Bethesda prøver å gjøre er å svare på kritikken med litt andre vinklinger, som at det er meningen at mange planeter skal være øde, fordi det får spilleren til å føle seg liten i verdensrommet. Om de hyppige innlastingene skriver kundestøtten:

“Selv om det kan være innlastingsskjermer mellom raske reiser, tenk deg alle dataene som genereres prosedyremessig og laster feilfritt på under 3 sekunder. Vi tror problemet ikke hindrer spillerne våre i å føle seg altoppslukt i verdenen vi skapte,” svarer Bethesda i et håp på å skape en positiv stemning.

Kan Bethesda snu tilbakemeldingene fra “blandede” til i det minste å nå et flertall med positiv kritikk?

Videre forklarer kundeservice at det er hundrevis av oppdrag å fullføre og karakterer å møte:

“De fleste av oppdragene vil også variere avhengig av karakterens ferdigheter og avgjørelser, noe som endrer utfallet av spillingen din i veldig stor grad. Prøv å lage forskjellige karakterer med bakgrunner og egenskaper som er motsatt av din forrige karakter.

Du vil føle at du spiller et helt annet spill. Plasser poeng i forskjellige ferdigheter fra en karakter du tidligere har laget, og du står nå overfor helt andre avgjørelser. Det er så mange lag i Starfield at du vil finne ting du aldri visste var mulig etter å ha spilt i hundrevis av timer. Selv etter å ha fullført hovedfortellingen, slutter ikke eventyret ditt! Du kan fortsette til New Game+ for å fortsette å utforske Starfield og alt som finnes der ute!”

Annonse