sony inzone h5 test
Ikke la det kjedelige designet få deg til å tro at de låter kjedelig. Bilder: Trond Bie/ITavisen

Annonse


De er lette å overse, men det vil være en feil – “Sony Inzone H5”

Sony Inzone H5 plasserer seg mellom H3 (1090 kroner) og H9 (2490 kroner), og koster samtidig mindre enn de supre ørepluggene Buds i samme serie som jeg nettopp testet.

Introduksjon

I Buds-testen var konklusjonen min i hovedsak at jeg er ferdig med hodetelefoner om de ikke leverer veldig god 3D-lyd fordi det er så befriende å ikke ha noe over hodet og rundt ørene. Leverer Inzone H5 utrolig 3D-lyd på både PC og Playstation, eller sliter disse med de samme utfordringene som pluggene – enda viktigere: er de så lette og komfortable at jeg kan vurdere dem i stedet for pluggene?

La oss først se over spesifikasjonene og merke oss prisen som er 800 kroner billigere enn Buds.

Spesifikasjoner (2000 kroner)

  • 40 nmm drivere – 21 ohm
  • 260 g
  • 3,5 timer ladetid – maks 28 timer batterilevetid
  • 2,4 GHz trådløs lyd
  • Medfølgende 1,5 m USB C
  • 360 Spatial Sound for Gaming
Putene er dype nok.

Design

“Kjedelig.” Sorry, Sony, men som pluggene er de ikke spennende. jeg vil gå så langt at de kanskje blir vanskelig å selge fordi de er så kjedelige – ikke at produktet fortjener å oppleve svake salgstall.

Annonse


Nå mener jeg ikke at de må være glorete, men å i det minste omtale dem som uinspirerte stemmer, er min personlige mening: de er svarte og hvite som DualSense og Playstation 5. Et stort gjesp. Det er dog praktiske grunner man drar nytte av det sparsommelige plast-designet, noe jeg kommer tilbake til som et av de største salgs-poengene.

Venstre side byr på et volum-hjul. Det er kjekt. Problemet er at det stikker litt for langt inn og kan være vanskelig å finne med fingeren i kampens hete – jeg er derfor fremdeles glad jeg har volumkontroller på tastaturet. Man lader hodesettet med medfølgende USB C-kabel på samme side.

På høyre side er det tre knapper, to av dem sammen: miksen mellom volum/chat-miks og på-knappen som må holdes inne i x antall sekunder for at de skal skru seg på. Jeg foretrekker vippe-bryter, men mange produsenter bruker denne løsningen så jeg skal ikke late som at Sony er eneste synder.

I bruk og lyd

De er så lette! Det er det beste med dem, foruten støtte for Playstation 5. Med en vekt på kun 260 g er det nok dette det letteste hodesettet jeg har testet. Men dessverre som Inzone Buds følger det kun med en dongel, og ingen hub. Den må derfor inn- og uavhengig om man bruker dem på Playstation 5 og PC.

Fordelen er at disse bruker en USB A-kontakt inn i konsoll og PC. Sjansen er derfor større for at man kan forlenge kabelen slik at man slipper å rote bak maskinen om man ikke har porter på topp eller i front. Playstation 5 har jo C og A i front, men man må åkkesom svitsje på dongelen mellom PC og konsoll med den lille bryteten:

Dongelen bruker USB A slik at du kan enkelt kan forlenge.

Merk: det er alltid lyd selv om man plugger den inn i PC-en med PS5-modus aktivert, og andre veien, men lyden blir langt dårligere. Inzone-programvaren sier ifra på PC om du glemmer deg bort.

Lyden er god den, men som Buds er ikke 3D-lydkvaliteten så veldig god på PC. Det er ikke det at det ikke er romfølelse, men det går for hardt utover den generelle lydkvaliteten med et veldig diskant-tungt og “digitalisert” lydlandskap som ikke er noe moro. Jeg lever derfor godt i et 2D-lydlandskap med disse på PC, mens de på Playstation 5 drar nytte av 3D-motoren til Sony som på konsollen i motsetning til Windows gjør en god jobb.

Fordi dette er Sony er det også mer enn nok bass med “flat” EQ i Inzone – med bass blir det for mye av det gode. Med standard lydinnstillinger spiller disse både detaljert og tøft. Det er skikkelig “guffe” i dem og det er mer enn nok volum å gå på.

Jeg ønsker meg batteri-prosent…
…utover det gjør Inzone en oversiktlige jobb der alt er på samme side.

Konklusjon

Sony har igjen gjort en god jobb av tre grunner: de er lette, har underholdende lyd og støtter PC og Playstation 5. Ulempene er de samme som med Buds: manuelt bytte mellom PC og Playstation 5, og langt bedre 3D-lyd på Sonys konsoll enn på PC.

Det er mange produkter i prisklassen et par tusenlapper, men ser du etter et i mellomklassen prismessig med støtte for PC og konsoll og med god lyd og komfort, går du ikke feil med Inzone H5 – bare ikke forvent å bli blåst av banen av innstillingsmuligheter på PC og et svakt 3D-modus på samme plattform. I stedet vil jeg diplomatisk omtale Inzone H5 som et fokusert produkt.

De er lette å overse, men det vil være en feil – “Sony Inzone H5”
Vi konkluderer
Sony Inzone H5 ser kjedelige ut, men spiller underholdende og er lette og komfortable. Minus for dongelen som manuelt må inn- og ut av PC og Playstation 5.
Leservurdering0 Vurderinger
0
+
Lette
Komfortable
God lyd
Støtter PC og Playstation 5 med 3D-lyd
-
Dårlig 3D-lyd på PC
Manuelt skifte mellom konsoll og PC
8.5

Annonse