windows app
Microsoft har på årets Ignite avslørt sine egne AI- og sky-brikker, Windows i skyen med kraftig GPU-støtte og Windows som app til en rekke OS.

Annonse


Nå er Windows en app til iPhone

Windows 365 er endelig lansert for forbrukere, men Microsoft har mer på lur: Windows som app.

Microsoft annonsert denne uken også sine egne AI- og sky-brikker.

Det er ventetid på å prøve test-versjonen

Windows App er det selvfølgelige navnet på appen som fungerer til iPhone, iPac, macOS, Windows og nettleseren. I stedet for Windows 365-appen kan den nye appen strømme OS-et fra en PC, Azure Virtual Desktop, Windows 365, Microsoft Dev Box og Microsoft sin egen Remote Desktop Service.

Selskapet har som nevnt også annonsert virtuelle maskiner med GPU-støtte:

I dag er vi glade for å kunngjøre at Windows 365 GPU-støttede Cloud PC-er nå er i offentlig forhåndsvisning. For grafiske designere, videoredigerere, 3D-modellere, dataanalytikere eller visualiseringsspesialister tilbyr Windows 365 nå GPU-akselerasjonen du trenger for å være produktiv på enheten du ønsker og uansett hvor du jobber.

Microsoft

Dessverre er appen kun tilgjengelig for utviklere akkurat nå, men det er hint til at forbrukere også får mulighet:

“Påloggingsmeldingen på Windows-appen på Windows antyder at du kan få tilgang til appen ved å bruke en personlig Microsoft-konto, men akkurat denne funksjonaliteten fungerer ikke enda,” avslører The Verge

Det gir mening all den tid selskapet denne uken også lanserte Windows 365 GPU-enabled Cloud PC public preview som nevnt innledningsvis, altså Windows i skyen drevet av kraftige GPU-er. På den måten kan OS-et kjøres på virtuelle maskiner i skyen, men med kraftig GPU-ytelse:

  • Windows 365 Enterprise GPU 4 vCPU, 16 GB RAM, 4 GB vRAM, 512 GB
  • Windows 365 Enterprise GPU 8 vCPU, 56 GB, 12 GB vRAM, 1TB
  • Windows 365 Enterprise GPU 16 vCPU, 110 GB, 16 GB vRAM, 1TB

Annonse