apple app store
Det ser ut til at Apple ikke bare skal tillate installasjon av apper utenfor App Store, men også gi mulighet for alternative app-butikker.

Annonse


Apple har ikke lyst, men skal åpne for det med iOS 17.2

Mange trodde at “side-innlasting” av apper ville bli en greie fra og med iOS 17.0. Det skjedde ikke.

Artikkelen inneholder en annonselenke.

Apper utenfor App Store er på vei, men hva med iMessage?

Men nå ser det ut til å skje, og det må det jo: Apple har innen mars 2024 å tillate installasjon av apper utenfor App Store. Det er Apple-bloggen 9To5Mac som har oppdaget kode-referanser til muligheten i iOS 17.2 som nettopp ble lansert i andre beta-utgave. Det er veldig vanlig å finne kommende funksjoner gjemt i beta-versjoner av OS-ene fra selskapet.

Enda mer pikant er følgende avsløring fra samme nettavis (red. anm: kursiv tekst er lagt til av oss:)

Annonse


“Ved å grave enda mer fant vi en ny, ubrukt rettighet som vil gi tredjepartsapper tillatelse til å installere andre apper. Dette vil med andre ord tillate utviklere å lage sine egne appbutikker.”

API-et, “Managed App Distribution,” “gir mulighet for nedlasting, installasjon og oppdatering fra eksterne kilder. Den kan også sjekke om en app er kompatibel med en bestemt enhet eller iOS-versjon, noe App Store allerede gjør,” skriver 9To5Mac.

Sannsynligvis blir ikke dette mulig i alle deler av verden, men begrenset til EU-området. Det skal bli interessant å se om amerikanere som ønsker å “sideloade” kan få det til på en ikke-offisiell måte. Kanskje blir det nok å ta i bruk en VPN.

“Apple har pauset arbeidet med iOS 18”

Når vi ser fremover mot iOS 18 som lanseres september neste år, er det ventet en stor-overhaling av Siri som endelig utstyres med “Large Language Model (LLM):”

“Mer spesifikt uttaler Gurman at iOS 18 med nye Siri vil kunne auto-fullføre setninger mer effektivt og ikke minst svare på mer komplekse spørsmål. Auto-genererte Apple Music-spillelister og integrasjon i “Pages” og “Keynote” er også på vei. Nå er spørsmålet hvilke iPhone-modeller som vil kunne ta i bruk de nye AI-funksjonene.”

Samtidig kjemper Apple mot å få sin iMessage-meldingstjeneste stemplet som en “portvokter”-tjeneste av EU da de vil bety (dette vil bestemmes innen mars 2024, slik vi skjønner det,) at de vil måtte åpne opp den proprietære meldingsstandarden, eventuelt implementere RCS som Google virkelig ønsker de skal.

Annonse


Annonse


Annonse