Annonse


Den store iPhone 16-funksjonen trolig avslørt

Det store med iOS 18 og iPhone 16 er nesten garantert AI.

Siri med LLM debuterer helt sikkert i iOS 18

Vi har skrevet så mye om hvor svak Siri er sammenlignet med konkurrentene at vi ikke skal gjenta det i overkant denne gang, men faktum er at Apple henger etter. Tim Cook har allerede snakket opp AI i forbindelse med M3-lanseringen. Det samme gjorde selskapets sjefe for global markedsføring i går i forbindelse med 8 GB vs. 16 GB RAM-kontroversen.

Cook sier at AI allerede er en sentral del av flere Apple-produkter, inkludert krasj- og fall-deteksjon, og selv om det ikke er feil, er det front- og senter-funksjonen Siri som fremdeles ikke har fått det store oppsvinget.

Dette vil nye Siri kunne gjøre

Det skal visstnok endres fra og med iOS 18. Vi har tidligere hørt Mark Gurman fra Bloomberg snakke om dette, og mer konkret at Apple internt tester store språkmodeller. Gurman uttaler at Siri endelig blir en LLM-assistent.

Annonse


Mer spesifikt uttaler Gurman at iOS 18 med nye Siri vil kunne auto-fullføre setninger mer effektivt og ikke minst svare på mer komplekse spørsmål. Auto-genererte Apple Music-spillelister og integrasjon i “Pages” og “Keynote” er også på vei. Nå er spørsmålet hvilke iPhone-modeller som vil kunne ta i bruk de nye AI-funksjonene.

Google og Apple lanserer nesten samtidig

Skjer det med iOS 18 i september 2024 vil Apple plutselig ikke være så langt bak Google som tidlig i oktober annonserte “Assistant with Bard.” Vi lurer på om Apple beholder Siri-merkenavnet, eller legger til noe.

Nå kommer det flere lekkasjer relatert til Siri. @Tech_Reve på X mener at “akkurat nå bruker Apple LLM for å fullstendig endre Siri til den ultimate virtuelle assistenten og skal gjøre det den til killer AI-appen.

Dette gir mening uansett om lekkeren har insider-kilder

“Den integrerte utviklingsinnsatsen er aktivt i gang, og det første produktet forventes å bli avduket på WWDC 2024, med planer om at det skal være standard på iPhone 16-modellene og utover.”

Vi kjenner ikke til lekkeren, men man behøver ikke være Apple-sjef for å skjønne at Apple må gjøre noe med Siri, og at det er naturlig de annonserer det sommeren neste år slik at det er klart for iOS 18 og iPhone 16-serien september 2024.

Visstnok får iPhone 16 en ekstra funksjonsknapp som blir kapasativ – kanskje den dedikeres til nye LLM-Siri?

Annonse


Annonse


Annonse