google assistant
Apple jobber med avanserte språkmodeller internt, men når blir de endel av Siri? Det er nå avslørt Google allerede jobber med det samme og skal implementere det i Assistant. Bilde: Google

Annonse


Hva gjør Apple når Google lanserer dette?

Det ryktes Apple jobber med LLM-modeller internt, men hva planen er med Siri eller når assistenten stor-oppgraderes med avanserte språkmodeller er ikke kjent.

“Enorme muligheter”

Siri har aldri vært den beste assistenten, selv om den ble lansert først – en av årsakene kan være Apples fokus på personvern og det faktum at de ikke har sin egen søkemotor. Fordelen med teknologi som OpenAIs ChatGPT er at den kan kjøres lokalt, uten Internett.

Google har dessuten den store fordelen at de har en søkemotor og at forretningsmodellen deres er å vite mest mulig om brukeren, da vil det naturligvis også være enklere å lage personlige assistenter som kan mer og kjenner hver enkelt bruker.

Det skal også bli interessant å se hva Microsoft gjør, som jo på mange måter har skrinlagt Cortana, men samtidig har investert tungt i OpenAI og baket inn flere av AI-tjenenstene i Office. For tiden beta-testes LLM-teknologien også i Windows.

Annonse


Sparker ansatte

Og nå girer Google, per Axios, opp til å bake inn AI-teknologi kjent fra Bard i Assistant. Dette er avslørt i en intern e-post der det samtidig avsløres at mobil-versjonen oppgraderes først.

Som et team må vi fokusere på å levere viktige produktopplevelser av høy kvalitet for brukerne våre. Vi har også sett det dype potensialet generativ AI har, og som vil endre folks liv. Vi ser en enorm mulighet for å utforske hvordan en superladet assistent, drevet av den nyeste LLM-teknologien, vil fungere. (En del av teamet har allerede begynt å jobbe med dette, og de begynner med mobil.)

Google

Det avsløres at Google endrer teamene sine for å forbedre arbeidsflyten med den nye AI-assistenten, og at de i tillegg kommer til å gi beskjed til et mindre antall medarbeidere at de må finne seg annet arbeid. Ifølge Axios skal det være snakk om et dusin jobber – tusenvis av medarbeidere jobber fra før av med Assistant.

Annonse