apple ipad mini 6
Det kan faktisk hende Apple avslører iPad mini 7 i natt klokka 01:00. Det store spørsmålet er om mer enn skjermen blir bedre. Det vil være naturlig at den utstyres med A16-brikken. Bilde: Trond Bie/ITavisen

Annonse


Det overraskende kan skje i natt

Alle øyne har vært rettet mot MacBook Pro og iMac-er med nye M3 3 nm-brikker for nattens (01:00) Apple-sending.

M3 over hele fjøla

Bloombergs Mark Gurman har avslørt de tre nye M3-modellene og poengterer at Apple vil være et stykke foran konkurrentene om de klarer å lansere hele tre nye brikker med 3 nm. som A17 Pro jo bruker.

Er det en ting vi ikke regner med å høre noe om i natt er nye iPad-er – som vi rapporterte 22. oktober:

“Også var det iPads som vi aldri trodde skulle oppgraderes i år, og nå underbygger Gurman dette med å rapportere at iPad 11, iPad mini 7 og iPad Air 6 oppgraderes i mars/våren. Forvent også at iPad 9. pensjoneres. Apple lanserte for øvrig nettopp en enda billigere Pencil med USB C.”

Annonse


Apples plan kan ha blitt avslørt

Men nå har den pipa fått en annen lyd, for en kinesisk produkt-database avslører batterier for MacBook Pro 14 og 16, Magic Keyboard for Mac og for iPad mini. Det skal være snakk om de samme batteriene, men de ble sendt inn til kinesiske myndigheter igjen forrige uke med oktober-datoer. Batteri-størrelsen er lik, så om det lanseres en ny iPad mini, så er mAh-en identisk, men med en ny brikke (A16) kanskje de klarer å levere noe lengre batterilevetid.

Det vil ikke kreve mye tanke-virksomhet for å konkludere med at dette kanskje innebærer at Apple også skal avsløre iPad mini 7 i natt. Som MacRumors påpeker: forrige gang de oppdaget selskapet gjorde dette med Watch Series 8-batteriene, dukket de opp i Series 9.

Skjermen må bli bedre

iPad mini 6 ble lansert september 2021. Da vi omtalte produktet 1. oktober samme år, var vi positive til det nye designet og den smarte formfaktoren, men skuffet over dårlig kvalitet på skjermen som foruten mangel på 120 Hz har mye etterslep.

Stemmer det at det annonseres en ny iPad mini i natt, kan det jo tenkes at Apple også oppgraderer iPad og iPad Air. Eventuelt gjør de bare alt klart for en lansering første kvartal neste år. Uansett er det ikke lenge til vi få svarene

Annonse