snapdragon 8 gen 3 lyd
En av de store fordelene med Snapdragon 8 Gen 3-mobilene som kommer i år er at de vil kunne nytte WiFi for trådløs lyd i stedet for Bluetooth.

Annonse


Genialt for trådløs lyd

Qualcomm sin nye lydbrikke er genial.

Dette må jo også Apple gjøre

Selskapet annonserte som kjent Snapdragon 8 Gen 3 og X Elite i går kveld, men det er også noe annet som er veldig spennende: S7 og S7 Pro Gen 1-lydbrikkene, og spesielt Pro-utgaven. Hvorfor? Fordi Pro-utgaven nytter WiFi for trådløs lyd, slik at rekkevidden blir mye bedre enn Bluetooth og man kan ferdes hvor man ønsker i huset og rundt eiendommen uten lyd-brudd, så lenge WiFi-dekningen er god.

Dette er mulig med Qualcomms “Expanded Personal Area Network” (XPAN) som automatisk svitsjer til WiFi når Bluetooth-signalet blir for dårlig. Det er støtte for opp til 96kHz tapsfri lyd og det fungerer med 2,4, 5 og 6GHz-bånd. Det eneste brukeren behøver å gjøre er å godkjenne koblingen når Bluetooth-signalet blir for svakt.

AI er også på plass for bedre respons i forhold til omgivelsene og ANC-en skal visstnok være den beste, uansett hvordan proppene sitter i ørene. Teknologien finnes kun i Snapdragon 8 Gen 3 og Snapdragon X Elite. De første mobilene med 8 Gen 3 lanseres i år. Snapdragon X Elite-laptoper lanseres sommeren 2024.

At ingen har gjort dette før.

Annonse