qualcomm snapdragon x
Qualcomm sin Snapdragon X-brikke er klar først neste år.

Annonse


“Snapdragon X” er konkurrenten til “Apple M”

Snapdragon X er Qualcomm sine nye brikker for bærbare maskiner. De nye brikkene introduseres i maskiner neste år.

“Den nye generasjonen PC-opplevelser”

Det har vært mange forsøk på å få fart på ARM og Windows, men enten det har vært Microsoft eller Qualcomms partnerskap med førstnevnte, har det aldri gått helt etter planen, Windows 8 og store berøringsflater inkludert. Men det kan jo ikke være slik at kun Apple klarer å selge mange laptoper med ARM-brikkesett, M-serien. Det vet Qualcomm som kombinerer CPU, GPU og NPU i en og samme brikke.

Sentralt står CPU-en Qualcomm Oryon som selskapet mener er et stort skritt for ytelse og energi-effektivetet.

For de av dere leser som husker godt, snakket Qualcomm om denne CPU-en allerede i november i fjor – planen den gang var å lansere i år:

“Dette er en ny “premium”-brikke for ARM-laptoper og en helt ny merkevare for Qualcomm som i lengre tid har slitt med å konkurrere mot Apple M-serien. Derfor har også Microsofts satsing på plattformen vært forsiktig med både Intel og ARM-utgaver av sin nye Surface Pro 9 (som vi kommer tilbake med en test av snart.) Brikken er merkelig nok ikke kun for PC-er, men også mobiler, “digitale cockpits” og avanserte førerløse systemer samt nettverk-infrastruktur.”

Annonse


Blir å finne i “premium”-produkter

Det kan hende at mer enn kun bærbare er aktuelle, da det refereres til “PC-er.” Qualcomm bruker også begrepet “premium”, uten at vi så langt har sett en eller flere produkter med brikken.

Qualcomm stopper ikke der, og mener at 2024 blir året der Snapdragon X-plattformer vil “levere neste-generasjon ytelse, AI, tilkobling og batterilevetid.” Selskapet skal avsløre mer om strategien fremover 24. oktober.

Annonse