Faksimile: Ghacks

Annonse


Det tok ikke lang tid

Kort tid etter lanseringen av Windows 11 sin CoPilot AI, som også kan styre deler av OS-et, så har reklamen startet å dukke frem.

Reklamen kom fort på plass, men er det trygt?

Dette er altså snakk om programmet til Windows 11med sitt eget grensesnitt, og ikke Bing Chat på webben som har hatt reklame lenge. Det ser ut som det er Bing-reklamen som fyller grensesnittet i appen også. Et eksempel er annonser for flere laptoper med tilhørende bilde – standard opplegg.

I Norge må programmet aktiveres manuelt og AI-en er en del av Moment 4-oppdateringen.

“Windows-brukere som har installert forhåndsvisningsoppdateringen kan se reklame når de samhandler med Copilot. Å spørre Copilot om de beste spillbærbare datamaskinene gir fem forslag, lik det Bing Chat ville gi, og annonser på slutten av utdataene,” melder Ghacks som påpeker at ikke alle svar også inkluderer annonser. CoPilot krever dessuten Internett i alle situasjoner, inkludert for å utføre lokale oppgaver som å aktivere nattmodus.

Mange er negative til reklame i et produkt man har betalt for, og liker ikke at et grensesnitt som kan ha personlig informasjon også viser annonser. Andre mener det er grunnlag for at annonser må vises for inntekter og at det er greit så lenge annonsen er relevant. Ghacks poengterer, med korrekthet, at det er risikabelt å rulle ut annonser på denne måten om det er de samme som vises i Bing Chat: topp-resultatet kan være direkte farlig.

Annonse