tesla optimus sorterer blokker
Teslas robot Optimus er endelig tilbake. Når den lanserer vet trolig ikke en gang Elon Musk, men de har bra med fremgang og håper en gang på en pris på under 215 000 kroner.

Annonse


Se hva den kan nå

Vi har endelig fått en oppdatering på Tesla fra om roboten Optimus

Vi har ikke hørt fra Optimus siden mai

Vi hørte om robotene flere ganger tidlig i fjor, blant annet da den løftet et piano og Elon Musk avslørte hvor viktig prosjektet er for Tesla – så viktig at de dropper andre prosjekt. Nå har vi endelig fått vite mer av hvordan AI-egenskapene er, og det er ganske så imponerende: kun ved å se videoer av sortering av fargede objekter, så lærer roboten å gjøre det samme.

Det er mao. allerede enkelt å se for seg hvordan roboten nå med en gang kan utføre kjedelige og repetetive oppgaver i første omgang. Hva som blir prisen på roboten er vanskelig å gjette, men sikkert mye.

Kan Tesla virkelig klare å prise den til under 215 000 kroner?

Elon Musk sier at de sikter seg på en pris på under 20 000 dollar, men om Tesla klarer det første lanseringsår høres usannsynlig ut. Det er vel derfor nærmest garantert at bedrifter vil gå til innkjøp først.

Videoen viser først hvordan Optimus kalibrerer egne ledd ved hjelp av kameraene i øynene, og på den måten oppnå god nok presisjon for sorteringsarbeid av typen. Blå og grønne blokker sorteres enkelt korrekt med det nevrale nettverket som kjører lokalt på maskinen.

For å bevise at den også kan triksene som Boston Dynamics sine roboter er i stand til, gjør den litt yoga på tampen.

Annonse