500 kg med én motor er ikke noe problem for Optimus-roboten som snart kan når en ny milepæl.

Annonse


Se Tesla-roboten løfte et piano på 500 kg

Tesla er endelig klare til å avsløre kraften Optimus blir i stand til.

Mange ble skuffet, men Tesla har kommet langt på kort tid

Det er imponerende hvor langt selskapet har kommet, og hvor mye én aktuatorer (Wikipedia: “Aktuator er et forstillingsorgan som ved hjelp av elektrisk strøm, elektrisk spenning, pneumatikk eller hydraulikk utfører en mekanisk bevegelse på pådragsorganet. Den mekaniske bevegelsen brukes til å omstille for eksempel ventiler”) er i stand til; intet mindre enn å løfte et piano på 500 kg.

Selskapet ble kritisert for en svak AI-dag relatert til robotene på tampen av september, selv om Musk innledet pressekonferansen ved å advare mot for store forhåpninger. Dessuten presenteres disse eventene mer som en åpen jobb-søknadsportal for potensielle talentfulle utviklere, enn et PR-blitz.

Kan snart gå

“C kunne gå og vinke til publikum, men gjorde ellers ingenting. Tesla viste i stedet frem videoklipp fra en Tesla-fabrikk der den faktisk utførte enkle fysiske oppgaver. Ifølge Tesla var dette første gang den har gått av seg selv på denne måten.

Annonse


Så kom Optimus, som ser ut som et langt mer gjennomført produkt og den nyeste prototypen, men med et større problem: den kan ikke gå enda. I stedet var den påmontert en liten tralle, og leddene ble demonstrert,” meldte vi den gang.

Nå har visstnok teamet kommet langt nok til at Optimus kan gå om noen uker, og da er mye gjort.

Annonse