Jonas Helmikstøl easee
Jonas Helmikstøl er ikke lenger sjef i Easee i følge DN, men skal fortsette som ansatt i et selskap som visstnok må sparke 200 medarbeidere. Bilde: Easee

Annonse


Går av – 200 mister visstnok jobben hos Easee

Dagens Næringsliv melder om krise hos det norske lade-selskapet Easee etter at de fikk problemer i Sverige.

Oppdatert, 12:51:

I juli meldte Det svenske Elsäkerhetsverket (ESV) at de ikke har endret syn på den tekniske implementeringen til laderne, og at det fremdeles er ting som burde gjort annerledes. Dette vil derfor gjøre det vanskeligere for selskapet å fikse problemene.

Et par hundre Easee-ansatte mister jobben melder DN.no

“Årsaken er at myndighetene i Sverige med ansvar for elsikkerhet, har ilagt salgs-forbud. En av årsakene er at ladeboksen mangler jordfeilbryter som oppfyller svenske krav,” meldte vi i mars i år.

Annonse


Nå har situasjonen gått fra ille til langt verre: Jonas Helmikstøl går av som toppsjef hos Easee (men fortsetter som ansatt), og det skal skje allerede i dag. Det er også krise ikke minst for medarbeiderne: samme avis melder at “til sammen må 200 av 350 ansatte forlate selskapet.” Samtidig meldes det at selskapet får en kapital-innsprøytning på 60 millioner kroner.

– Det er ubeskrivelig vondt å måtte takke farvel til så mange flotte mennesker som har gitt alt for at Easee skal komme seg gjennom dette. Jeg har selv gjort mitt aller beste og jobbet hardere enn noensinne for at dette ikke skulle skje, men det var dessverre ikke nok. Jeg er skikkelig lei meg, sier Helmikstøl per Dagens Næringsliv.

Annonse