Cadillac Escalade IQ
General Motors sin nye luksus-SUV til over 1,3 millioner kroner får ikke Apple CarPlay eller Android Auto, men i stedet en nytt infotainment-system bygget på Googles system.

Annonse


“GM skal seriøst gjøre dette”

“GM tullet ikke, selv Escalade IQ til 130 000 dollar får ikke CarPlay,” er vinklingen til Apple-bloggen 9To5Mac.

Høster mye kritikk, men står på sitt

Apple-fansen er ikke fornøyde med General Motors etter det ble kjent at de rett og slett dropper Apple CarPlay i alle sine nye biler, inkludert de til nærmere 1,5 millioner kroner. “GM har samarbeidet med Google helt siden 2019 for å legge fundamentet for et “infotainment-systemer som er tettere integrert med andre systemer som GM sin Super Cruise,” meldte Reuters da vi omtalte saken aller først i april i år.

Mike Hichme har ansvaret for “cockpit opplevelsen” i selskapets biler, og sier at integrasjonen med autopilot-systemer mot navigasjon er i startfasen. “Vi vil ikke designe funksjonene slik at man er avhengig at vedkommende har en mobil.” Selskapet poengterer at iPhones vil kunne koble seg bilene via Bluetooth for samtaler og musikk, men det stopper altså der.

ITavisen, 2. april 2023

Frykter Apple CarPlay-manko kan ende i katastrofe

Ikke en gang Android Auto

Ford brukte General Motors sin strategi-endring til sin fordel da toppsjef Jim Farley i mai uttalte at det ikke gir mening å droppe Apple CarPlay: “70 prosent av Fords kunder i USA er Apple-kunder. Hvorfor skal jeg fortelle en Apple-kunde lykke til videre?,” var Farley sitt kontante svar den gang.

“GM har rettferdiggjort å bygge et tilpasset infotainmentsystem ved å si at det ønsker å imøtekomme sine EV-spesifikke funksjoner som Super Cruise-sjåførassistanse og å bedre lære hvordan kundene kjører og lader kjøretøyene sine,” uttaler Apple-bloggen som ikke overraskende er misfornøyde med bil-selskapet og som peker på Apples undersøkelse (som vi ikke kan gå god for uten videre) som viser at 79 prosent av potensielle kunder kun vil vurdere en bil om den har Apple CarPlay.

Annonse


At selv Cadillac Escalade IQ EQ som er en veldig dyr bil heller ikke får CarPlay, er bekreftet av The Verge som har snakket med produsenten. Finurlig nok er ikke Android Auto heller på plass, men bilens eget infotainment-system som er bygget på Googles fundament for bil-infotainment.

I stedet støttes Google Maps og et knippe utvalgte Google Play-apper samt YouTube Kids, Hulu. Støtte for apper som Waze og Zoom kan komme senere.

Cadillac Escalade IQ EQ hadde avdukings-premiere i går:

Annonse