ubisoft konto-sak
Ubisoft lover å ikke slette tilgangen til spill man har betalt for etter at de gjorde nettopp dette med en to år inaktiv konto. Bilde: @PC_enjoyer

Annonse


“Vi sletter ikke spill du har kjøpt”

Ubisoft har sett seg nødt til å forklare seg etter at de nylig annonserte at Ubisoft-kontoer som har vært inaktive lenge, vil bli slettet med spillene om brukeren ikke trykker på en unik lenke.

Dette er saken

“Vi la merke til at du ikke har brukt Ubisoft-kontoen din knyttet til e-post-adressen din. Vi har midlertidig suspendert din inaktive Ubisoft-konto og vil stenge den permanent om 30 dager i samsvar med våre vilkår. Hvis du ønsker å beholde Ubisoft-kontoen din, kan du avbryte stengingen ved å klikke på Avbryt-knappen nedenfor,” det var ordlyden den gang.

Ubisoft forklarer nå til The Verge at spill som er kjøpt og betalt ikke vil fjernes fra betalende kunder, og at de rensker opp i bruker-databasen i henhold til GDPR-regelverk. Det er fra før av kjent Google gjør det samme.

Dette legger Ubisoft til grunn, per selskapet:

  • Spilleaktiviteten til kontoen siden den ble opprettet
  • Konto-bibliotek: kontoer som inkluderer kjøpte PC-spill kvalifiserer ikke til sletting
  • Inaktivitet-perioden for kontoen – dette betyr siste pålogging til økosystemet vårt (inkludert Ubisoft-spill på Steam og andre plattformer)
  • Et aktivt abonnement tilknyttet kontoen

30 dager, tre e-poster

Selskapet presierer igjen 30-dagers-perioden brukerne har til å reagere for å gjenopprette kontoen, og at det sendes tre av dem: “Før slettingen er permanent, sendes tre e-poster til spilleren i løpet av en 30-dagers periode med tilbud om å gjenopprette kontoen. I tillegg, hvis brukeren prøver å logge på i løpet av 30-dagers vinduet, vil de automatisk motta en advarsel og en lenke for å reaktivere kontoen sin.”

Hva angår personen som skal ha fått slettet sin konto etter to år med inaktivitet, noe som ble oppdaget etter pålogging (og tap av spill til hundrevis av dollar), så skal Ubisoft ta kontakt med vedkommende.

I praksis har vi per i dag aldri slettet kontoer som har vært inaktive i mindre enn 4 år.

Ubisoft

Annonse