1password passnøkkel
Passnøkler for tjenester og pålogging til 1Password i seg selv er i beta og lanseres i høst etter at iOS 17 er lansert.

Annonse


Dette blir helt konge

1Password avslører at kundene snart kan bruke passnøkler for å låse opp programmet for tilgang til alle passordene.

Passord er på vei bort for godt

Det var 7. juni i år at selskapet annonsert støtte for passnøkler i en beta-versjon av det populære programmet i forhold til tredjeparts-tjenester og apper:

“Selskapet er nemlig FIDO Alliance, en interesseorganiasjon for åpne påloggings-standarder. Du har sikkert fått med deg at Google har rullet ut passnøkler for Google-kontoer og tjenester som bruker Google-pålogging. På den måten kan man godkjenne pålogginger på tjenester kun med fingeren eller ansiktet om maskinen er godkjent som autentiserings-enhet.”

Nå tar 1Password det enda lenger, og vil gjøre det enda enklere å låse opp programmet, kun med en passnøkkel – mao.: man vil kunne åpne alle passord som er lagret i appen med fingeren, øynescanning eller med en PIN-kode i stedet for passord det er vanskelig å huske.

Annonse


Du vil kunne åpne med passnøkkel i høst

1Password-brukere får tilgang til å bruke passnøkler for å låse opp programmet senere i år, etter lanseringen av iOS 17, altså en gang i september eller oktober.

9To5Mac har testet funksjonen som de omtaler som “ganske sømløs.” Per Apple-bloggen forklares det at brukerne vil bli bedt om å bruke en passnøkkel, deretter trenger man kun å verifisere med FaceID, TouchID eller annen biometri avhengig av enhet som brukes.

“Etter det vil appen tildele en passordnøkkel til hvelvet. Når du så trenger å logge på en ny enhet, trenger du ikke å bekymre deg for å huske passordet ditt. Bare bruk Face ID eller Touch ID for å autentisere med passordet. Hvis du prøver å logge på en annen enhet som ikke har passordet ditt lagret, er mulig å skanne en QR-kode på iPhone eller iPad for å autentisere,” skriver de.

Også Microsoft gjør forbedringer med Windows 11 slik at brukerne ikke nytter svake passord. Den siste nyheten er advarsel ved klipp- og lim av svake eller gjenbrukte passord.

Annonse