twitter angriper threads
Threads har fått mange brukere på kort tid, men klarer de å holde det gående?

Annonse


Det kan bli full krig mellom Twitter og Threads

Twitter varsler søksmål mot Threads, den nye Twitter-konkurrenten som er bakt inn i Instagram-systemet.

Twitter anklager Meta for å stjele medarbeidere

Sistnevnte fordi tjenesten gjør det lett å komme i gang om man allerede har en Instagram-konto. Det saken mer spesifikt går på er at Twitter anklager Meta for å “stjele” medarbeidere fra dem (såkalt “poaching”), medarbeidere som per Musks nettsamfunn har tatt med seg hemmelighetsstemplet informasjon.

Alex Spiro, Musks personlige advokat, har sendt følgende advarsel til Meta:

“Twitter har til hensikt å håndheve sine immaterielle rettigheter strengt, og krever at Meta tar umiddelbare skritt for å slutte å bruke Twitter-forretningshemmeligheter eller annen svært konfidensiell informasjon. Twitter forbeholder seg alle rettigheter, inkludert, men ikke begrenset til, retten til å søke både sivile rettsmidler og rettsmidler uten ytterligere varsel for å forhindre ytterligere oppbevaring, avsløring eller bruk av dens immaterielle eiendom av Meta.”

Annonse


Anklager Meta for “data-scraping”

Per Spiro skal Meta ha ansatt Twitter-ansatte spesifikt for å “akselerere utviklingen av Meta sin konkurrenrede app.” Spiro skal også ha uttalt at Meta ikke har lov til å samle inn store mengder Twitter-data, også kalt “scraping. Meta har svart at “ingen i Threads-ingeniørteamet er tidligere Twitter-ansatte.”

Threads har over 30 millioner brukere etter lanseringen torsdag denne uken. Overraskende nok fungerer tjenesten i Norge selv om irske data-myndigheter uttalte at tjenesten ikke ville fungere i EU-området. Selv om Norge ikke er fullverdige EU-medlemmer, følger vi GDPR-lovverk og annet lovverk om digitalt personvern. Årsaken til at Threads på dette området skal være problematisk for EU-området, er at man enkelt kan importere data fra Instagram til Threads.

Annonse