threads i norge
Threads fungerer i Norge, men du må laste ned fra en amerikansk App Store-konto eller manuelt laste ned apk-filen til Android. Bilde: ITavisen

Annonse


OPPDATERT: Slik får du “Threads” i Norge

Meta har annonsert at de skal lansere Threads, deres utfordrer til Twitter, allerede torsdag denne uken.

Opprinnelig publisert 4. juli.

Oppdatert, 6 juli, 09:04:

Threads fungerer likevel i Norge etter at vi først rapporterte at det neppe ville gå igjennom Meta sine sperrer. Irske DPC uttalte at appen ikke vil fungere i EU-området grunnet appens import av Instagram-informasjon. Det eneste vi behøvde å gjøre for å logge oss på eksisterende Instagram-kontoer var å laste ned appen fra amerikanske App Store, det er ikke behov for VPN – i det minste ikke på det nåværende tidspunkt. Ifølge Mark Zuckerberg passerte tjenesten to millioner brukere på kun to timer.

Annonse


Appen har et mørkt og minimilastisk grensesnitt og fungerer som man forventer etter å ha brukt Twitter. Threads finner med en gang eksisterende innloggingsinformasjon fra Instagram, noe som gjør det veldig kjapt å logge på. Man kan også velge om man ønsker å importere bio-en fra Instagram og følge alle man følger der.

Oppdatert, 14:02:

Threads er på aktivert på web-en og man kan, også i Norge, i det minste se innlegg. I det minste dette fra sjefen selv. Visstnok vil det være slik at man kan se innlegg fra EU-området, man kan bare ikke delta.

Oppdatert, 09:47:

Meta ønsker ikke lansere Threads i EU-landene med det første, og fordi det gjelder digitalt personvern vil nok det også inkludere Norge. Grunnen til at Meta dropper lanseringen her i første omgang, og fokuserer på USA og Storbritannia, er at de må finne ut av GDPR-lovverket.

Det er nemlig slik at Threads henter informasjon fra Instagram. Dette inkluderer helse, sted, søke-historikk “og annen sensitiv informasjon.” Irske DPC (“Data Protection Commission”) har allerede stoppet Meta fra å annonsere i WhatsApp som hentet data fra Facebook.

En døgnflue eller en farlig utfordrer for Musk?

Det gir mening all den tid det er negative presse mot Elon Musks nettsamfunn Twitter. Tjenesten har i stor grad begrenset funksjonaliteten til ikke-betalende medlemmer ved å begrense antallet tweets som kan tittes på. Tjenesten har også gjort det umulig å se offentlige profiler uten å være logget inn, noe som skal være et forsøk på å stoppe “scraping” av informasjon i nettsamfunnet av blant annet AI-tjenester og konkurrerende selskap.

Flere tjenester har samtidig takket nei til å betale økte priser for API-tilgang til Twitter for at appene og tjenestene deres kan fungere. Musk på sin side står knallhardt på det han mener er riktig, og peker på rekord-tall i interaksjonsaktivetet.

Faktisk er appen allerede lastet opp til Apple App Store og Google Play der selskapet beskriver appen:

“Threads er der samfunn samles for å diskutere alt fra temaene du bryr deg om i dag til hva som vil være populært i morgen. Uansett hva du er interessert i, kan du følge og koble direkte til favorittskaperne dine og andre som elsker de samme tingene – eller bygge opp en lojal tilhengerskare for å dele ideer, meninger og kreativiteten din med verden.”

En av fordelene til Threads er at brukere enkelt kan komme i gang ved å logge på med Instagram-kontoen (fordi appen er en del av Instagram-merkevaren):

Annonse