apple vision pro Sony demo
Sony skrøt allerede i fjor av sine VR-paneler med høy oppløsning og veldig kort etterslep. Nå viser det seg at det er samme paneler Apple bruker i Vision Pro. Bilde: Sony

Annonse


Slik er det å se gjennom “Apple Vision Pro”

Sony avslørte Apple Vision Pro sin oppløsning for et år siden.

Høy oppløsning er viktig

Faktisk har klippet under 1000 visninger på YouTube, men hadde hatt mange flere hadde vi visst Sony skulle levere nettopp disse mini-panelene til Apple til bruk i AR/VR-hodesettet som har 4K-oppløsning for hvert øye. Dette er en av hovedgrunnene til at Vision Pro koster over 35 000 kroner i USA omregnet fra dollar og at det ikke er bare-bare å produsere dem.

Sony fremhevet at pikseltetthet er viktig (selv Playstation VR2 til nesten 7000 kroner avslører seg selv som VR-hodesett når man ser film) – derav 4K per øyne i Vision Pro:

Sony forklarer også hvordan de unngår for høyt etterslep med en så høy oppløsning: ved å behandle kun det brukeren ser på, kuttes etterslepet fra 0,1 sekunder til 0,01 sekunder. Begge tallene er lave, men man merker slikt i en VR-verden – dessuten sparer man på batteriet. Vision Pro har fra før av kun to timer batterilevetid, men kan plugges i veggen med USB C via batteripakken som normalt legges i lomma.

Det mest spennende er definitivt når Sony viser hva brukeren ser – da får vi jo en pekepinn på hvordan Apple Vision Pro vil oppleves i full VR med hodesettet på:

Annonse