sonos apple
Sonos vant nok en gang mot Google, men ikke på alle punkter: kun det som gjelder høyttaler-gruppering.

Annonse


“Google kopierte Sonos-funksjon”

Google må betale Sonos 32,5 millioner dollar. drøye 359 millioner kroner.

Sonos vant igjen, men ikke alt

Det er Law360 som melder at en jury har bestemt at Google brøt Sonos patent for hvordan man grupperer sammen høyttalere slik at de spiller det samme innholdet. Samme jury fant at Google ikke brøt det andre patentet som går på hvordan man styrer enheter med smartmobiler eller andre enheter med Google Home.

“Dette er en liten tvist om noen svært spesifikke funksjoner som ikke er vanlige å bruke. Av de seks patentene Sonos opprinnelig hevdet ble krenket, ble bare ett funnet å være slik, og resten ble avvist som ugyldig eller ikke krenket. Vi har alltid utviklet teknologi uavhengig av hverandre. Vi konkurrerte på fordelene til ideene våre og vurderer våre neste skritt”, uttaler Google etter dommen.

Sonos uttaler:

“Vi er dypt takknemlige for juryens tid og flid med å opprettholde gyldigheten av våre patenter og anerkjenne verdien av Sonos sin oppfinnelse av “sone-scener”. Dommen bekrefter på nytt at Google er en seriekrenker av patentporteføljen vår, noe International Trade Commission allerede har dømt med hensyn til fem andre Sonos-patenter.

Annonse


I alt mener vi at Google krenker mer enn 200 Sonos-patenter, og dagens skade-erstatning, basert på en viktig del av porteføljen vår, viser den eksepsjonelle verdien av vår immaterielle eiendom. Målet vårt er fortsatt for Google for å betale oss en rettferdig royalty for Sonos-oppfinnelsene den har tilegnet seg.”

Sonos henviser her til en dom vi omtalte 7. januar 2022:

“US International Trade Commission” har funnet at Google misbrukte teknologi Sonos eier. Sonos saksøkte og vant. Blant annet vil man ikke kunne be høyttalere spille det samme og man vil ikke kunne be systemet om å sette et visst volum på høyttaler-gruppe – i stedet vil man måtte endre volum manuelt per høyttaler via Google Assistent, Home-appen eller Nest Hub.”

Google listet den gang opp en rekke endringer etter dommen, og som du ser var høyttaler-grupper noe som ikke ble berørt:

  • For å endre volumet på en høyttaler-gruppe så må hver høyttaler justeres individuelt. Man vil heller ikke kunne endre “Speaker Group”-volumet på mobilens fysiske volum-knapper.
  • De fleste “Speaker Groups” bør fungere som forventet, men ikke om man har en høyttaler-gruppe med andre merker som fungerer med Cast, som JBL eller Lenovo. Disse må være på fastvareversjon 1.52.272222 eller nyere.
  • En mindre gruppe med brukere vil måtte bruke “Device Utility”-appen (DUA) for å fullføre produkt-installasjon og oppdateringer. Du vil kanskje få en melding om å laste ned og kjøre DUA som vil sørge for at enheten er koblet til WiFi og får den nyeste programvaren.

Annonse