bluesky-invitasjoner på ebay for tusenvis av kroner
Blueskys strategi med få invitasjoner ser ut til å fungere riktig så bra.

Annonse


Selger tilgang for tusenvis av kroner

Twitter-grunder Jack Dorsey er for lengst ute av Twitter etter Elon Musks storhandel, men han tok med seg et prosjekt.

Hype, hype, hype

Navnet er “Bluesky,” et desentralisert alternativ til Dorseys mikromeldingsnettsamfunn. Det var i 2021 tjenesten ble uavhengig fra Twitter, og nå har en lukket beta-test (du kan melde deg på ventelisten) startet med Jay Graber som sjef og med Dorsey som styremedlem.

Er det plass til en Twitter-konkurrent nå som Mastodon, som også er desentralisert, har vokst ganske mye etter Musks handel, selv om hypen har lagt seg? Skal vi tro auksjoner på eBay så er svaret ja, om det da ikke er et smart reklamestunt.

Et desentralisert nettsamfunn

For invitasjoner selges for hundrevis av dollar etter at iOS-appen er lastet ned nærmere 400 000 ganger og er en av de mest populære appene på Play Store i segmentet den befinner seg i. Appen har dog bare 65 000 aktive brukere og det er nok med vilje for å bygge hype med så få invitasjoner.

Bluesky sier de skal lansere snart med “AT Protocol” som fundament for det hele. Per selskapet selv gir denne plattformen “skapere uavhengighet fra plattformer, utviklere friheten til å bygge og bruker-valg.”

AT-protokollens viktigste egenskaper.

Annonse