windows 12-konsept
Windows 12-konseptet fra Addy Visuals har minst et par funksjoner vi håper Microsoft gjør til realitet. Hvor stor anser vi mulighetene for at det skjer? Små. Konsept: Addy Visuals

Annonse


Microsoft bør gjøre alt dette med Windows 12

Addy Visuals har laget et konsept som prøver å forestille seg hvordan Microsoft ser for seg den kommende generasjonen Windows.

“Widgets, widgets overalt”

Vi tror ikke Windows 12 får så store forandringer, ikke i den første versjonen som kanskje lanseres til allmenheten vinteren i år. Det er foreløpig for tiden å være helt sikker, men vi kommer til å få en pekepinn på Build-messen 23. mai. Det er ikke det visuelle i seg selv som er interessant med Visuals sitt design, men hvordan de i stedet implementerer funksjoner der det gir mening, og forbedrer de eksisterende – som widget-panelet med volumkontroller og den naturlige støtten for å dra og slippe widgets til skrivebordet.

Ideen har vi faktisk sett tidligere i dette konseptet, og ikke bare volumkontroll og bedre widgets, men et OS bygget opp av modulære “klosser” som gjør ulike ting. Som at kjernedelen av grensesnittet er widgets. App-grupper er en mer effektiv, om ikke original måte, å organisere skrivebord-ikonene på etter innhold.

Microsofts mye omtalte Windows 12-konseptbilde hentet fra en demovideo vinteren i fjor.

Men har du tenkt på denne før?

“Smart doc” er en langt mer original ide ved at man fester filene på en liten verktøyrad på toppen av skrivebordet for kjapp tilgang når hopper fra mappe til app eller en annen mappe. Fil-utforskeren er oppgradert med galleri-visning, som faktisk er på vei, og en “Drop Zone” for å sende filer eller oppbevare dem til senere bruk. Og selvsagt, til slutt: nattmodus av og på ved dag og natt.

Det største hintet om noe helt nytt fra Microsoft selv er å gjøre skrivebordet mer til en mobil med varselrullgardin på topp. Windows 12 sitt fokus er selvsagt også AI, noe vi har omtalt tidligere. Det ligger store muligheter for organisering, søk og stemmestyring med den nye generasjonen assistenter.

Annonse