Ayaneo 2S med AMD 7000
Ayaneo er aktuelle med en 2S-modell etter at Ayaneo 2 ble kritisert for svak batterilevetid med AMD 6000-serie brikkesett.

Annonse


Lar ikke Asus leke alene

Denne uken avslørte Asus mye mer om sin nye håndholdte Windows 11-spillmaskin Ally, men Ayaneo følger nå opp med to nye håndholdte med AMD 7000-serien. Kan Windows 11 og Z1 hamle opp med Valves Steam Deck med AMD Zen 2 og Linux?

Er Z1 AMD 7840U?

Det viste seg at 1080p/120Hz-spillmaskinen ikke kun var nok et produkt i rekken, men debuterte med AMD Ryzen Z1 og Z1 Extreme. Per AMD og Asus er dette et paradigmeskifte innen ytelse på slike enheter i kombinasjon med effektiv energi-utnyttelse for maks batterilevetid. Av den grunn er det nærmest ingen sjanse for at AMD og Asus har et eksklusivt samarbeid, og ganske riktig: Ayaneo sin brikke er en AMD Ryzen 7 7840U (3,3GHz), noe som trolig er det komplette navnet for en av Z-seriens modeller, “Extreme” eller ei.

Grafikkbrikken som brukes er Radeon 780M som visstnok skal sørge for en god del bedre batterilevetid i både Ayaneo 2S og Ayaneo Geek 1S (rimeligere, samme CPU, men lavere 800p-oppløsning.)

AMDs nye brikke kan gjøre det mulig at Windows 11-håndholdte tukter Steam Deck

Problemet med forgjengeren, altså Ayaneo 2, var at energiforbruket var for høyt med AMDs 6800U-brikke, og at batterilevetiden derfor endte opp alt for svak. Dette er selvsagt veldig viktig, så det skal bli spennende å se om den nye generasjonen håndholdte brikker for Windows 11-spillmaskiner som dette gir Steam Deck sin Linux-løsning med AMD Zen 2 skikkelig konkurranse.

Fingersensor er også på plass og de nye gaming-håndholdte blir å finne på Indiegogo på tampen av måneden. De første kundene får sine i slutten av juni.

S-utgaven er en innmat-oppgradering av Ayaneo 2.
Grensesnittet til Ayaneo for å starte spill.

Annonse