epic tapte mot apple igjen
Apple og Epic Games sin feide har pågått i flere år og startet med Fornite som ble kastet ut av Apple App Store da Epic Games lenket til alternative betalingsmåter. Bilde: Martin Kynningsrud Størbu/ITavisen

Annonse


Apple vant det meste mot Epic IGJEN, men dette irriterer dem

Apple har igjen vunnet den største kampen om sin egen app-butikk.

Epic Games tapte mot Apple gang nummer to

For nå har rettsinstans nummer to i USA bestemt at Apple App Store ikke er en monopolist og heller ikke har brutt noen slike lover. Epic anket første gang de tapte og mente at “feil svar ble nådd” og at “det var flere feil” i dommen.

Det som er en seier for Tim Sweeney og Epic Games er at retten har opprettholdt den opprinnelige dommen om at Apple må tillate at utviklere peker mot og kan markedsføre alternative betalingsformer som er utenfor App Store, og på den måten unngå opp til 30 prosent i avgifter til Apple. Dette har selskapet også tidligere anket. Mer om det under.

Dette meldte Apple ovenfor MacRumors etter den ferske kjennelsen i kveld:

“Dagens avgjørelse bekrefter Apples rungende seier i denne saken, med ni av ti krav avgjort i Apples favør. For andre gang på to år har en føderal domstol bestemt at Apple overholder antitrustlover på statlig og føderalt nivå. App Store fortsetter å fremme konkurranse, drive innovasjon og utvide muligheter, og vi er stolte av dens dype bidrag til både brukere og utviklere over hele verden. Vi er respektfullt uenige i domstolens avgjørelse om det ene kravet som gjenstår i henhold til delstatslovgivningen, og vurderer videre vurdering.”

Dette meldte vi om saken da Apple vant det meste, men anket, i oktober 2021:

“Milliarder av dollar og tildels kontrollen over App Store sto på spill for Apple i saken Epic anla mot dem. Dommer Gonzalez Rogers dømte til fordel for Apple i ni av de ti kravene Epic fremsatte, og Apple gikk ut og kalte dommen en “rungende seier”. Men Apple tapte på ett viktig punkt: Dommeren krevde at Apple lot utviklerne linke til eksterne betalingssystemer. Den avgjørelsen ville trådt i kraft fra desember iår, og det er sannsynligvis tiden Apple forsøker å forhale gjennom nye runder i rettssalene.”

Annonse