BMW i7 M70
BMW i7 M70 koster fra drøye 1,6 millioner kroner.

Annonse


Sjekk den luksusen – gjetter du prisen?

Nå er ikke dette en SUV, men både BMW og Mercedes viste frem veldig dyre biler i dag.

Dette blir ikke billig

For BMW i7 M70 er det nyeste tilskuddet til den 45 år gamle 7-serien fra den kjente tyske. “Siste generasjon BMW 7-serie har sitt DNA intakt, kombinert med en ny tolkning av design og luksus. Tro mot oppskriften med den karakteristiske kombinasjonen av sportslige og komfortorienterte kjøreegenskaper og eksklusiv romslighet.” Slik innleder pressemeldingen som fort glir over på kraft:

Med en samlet effekt på 400 kW/544 hk, så skorter det ikke på kreftene – men det er rom for mer; Senere i år får den nemlig selskap av den enda mer kraftfulle og mer sportslig orienterte BMW i7 M70, med hele 660 hestekrefter, en rekke særegne detaljer og en dose ekstravaganse.

Det gir den store luksussedanen en høyst kapabel akselerasjon fra 0-100 km/t. Sprinten gjøres unna på 3,7 sekunder. BMW i7 M70 er med det den raskeste elektriske BMW-modellen på veien så langt. Toppfarten er for øvrig elektronisk begrenset til 250 km/t.

BMW

Pris og lansering:

“Lanseringen vil starte i andre halvdel av 2023 og norske forhandlere vil åpne for bestilling senere i vår. Prisen blir fra kr. 1.671.900.”

Annonse


Effekt og lading

BMW skryter av at effekten sammenlignet med mindre BMW i7 xDrive60, er på fine 25,5 prosent. Det er flere tall å tenke på, inkl. et sport-modus med over 1000 Nm:

“Koblet sammen med motoren på forakselen, som yter 190 kW/258 hk, er totalt effekt 485 kW/660 hk. De to motorene byr på et samlet dreiemoment på 1.015 Nm i Sport-modus og hele 1.100 Nm når M Launch Control eller M Sport-boost funksjonen aktiveres.”

Bilen støtter 195 kW som seg hør og bør i denne klassen. Da lades batteriet til fra 10 til 0 prosent på 34 minutter “under optimale forhold.” Og som også er vanlig på slike biler, er automatisk temperaturregulering av batteriet slik at ladingen er optimal.

For prisen er man også “en av de første” med infotainment-systemet BMW iDrive 8.5 som har en luksus-funksjone mange med to hender fulle vil sette pris på:

“I kombinasjon med de automatiske dørene, vil de for eksempel kunne åpnes og lukkes gjennom My BMW-app’en. Dørene vil også kunne åpne seg automatisk når eierens smarttelefon nærmer seg bilen.”

Annonse