ios 17 åpne app-butikker
Apple skal åpne iOS 17 opp for alternative app-butikker for første gang i høst.

Annonse


OPPDATERT: Med iOS 17 vil Apple gjøre det store

Det er ikke mange dagene siden vi rapporterte om nye MacBook Air 15″. Faktisk var det tirsdag denne uken.

Oppdatert, 17. april, 07:30:

Mark Gurman sier nå at det skal lanseres flere MacBooks 5. juni, og ikke bare en Air med stor skjerm. Det er ikke ventet M3 Mac-er, men Apples plan er å lansere disse maskinene i år:

  • 15″ MacBook Air
  • 13″ MacBook Air
  • 13″ MacBook Pro
  • 24″ iMac
  • Mac Pro med Apple-brikker
  • MacBook Pro med M3
  • Mac Studio

Gurman oppsummerer det Apple skal lansere, og backer det altså det samme som er meldt de siste månedene, igjen.

Annonse


• VR/AR-hodesett
• xrOS OS og SDK
• Nye MacBooks
• iOS 17
• iPadOS 17
• macOS 14
• En stor watchOS 10-oppdatering

Klokke OS-et er derfor mest interessant, men også dette meldt tidligere. Det er også meldt tidligere at det ikke er snakk om større iOS-endringer, men at Apple vil fikse ting som har plaget iPhone-eiere lenge. Noe av det mest spennende med iOS 17 er at Apple for første gang vil åpne opp for installasjon av apper uten for App Store. Dette for å være på riktig side av de nye EU-reglene.

Apropos hodesettet får utviklerne det i juni med et velfungerende økosystem. Apple skal visstnok være happy om de får hodesettet ut til kundene innen jul.

Nærmest garantert

“Vi hørte de første ryktene om en større Air sommeren i fjor, og nå blusser det opp. For Young mener at masseproduksjonen startet i februar, økte i mars og nå har Apple igjen øke produksjonstakten i inneværende måned – hvorfor? Fordi de visstnok skal lansere den sent denne måneden eller tidlig i mai. La oss si at det er litt for optimistisk. I så fall er neste store mulighet årets WWDC 5. juni som med fjorårets MacBook Air M2,” skrev vi den gang.

Nå backer Apple-kjenner og Bloomberg-journalist Mark Gurman opp dette og avslører at Apples utvikling av maskinen går som forventet med planlagt lansering i sommer som panel-ekspert Ross Young uttalte tidlig denne uken.

Konkret lekkasje

Apple har nemlig kommet så langt at de tester maskinene med tredjeparts-apper fra App Store for å passe på at kompatibiliteten er på plass – dette per utvikler-logger som er delt med Bloomberg News og derfor er maskinen nå garantert på vei. Gurman sier Apple har utviklet “prosessorer på linje med M2-brikken” for den nye maskinen. Nøyaktig hva det betyr er vi usikre på (altså ikke M3), men han avslører maskinen får åtte CPU-kjerner og 10 GPU-kjerner, som M2. Maskinen leveres også med minimum 8GB RAM.

Kodenavnet på maskinen er “Mac 15,3.” Oppløsningen på skjermen er den samme som på MacBook Pro 14″ (3024 x 1964) – altså større skjerm, men ikke høyere oppløsning. Dette er jo en Air-maskin og ikke en Pro.

CPU-en er delt opp med fire høy-ytelses kjerner og fire energieffektive kjerner. Samtlige Mac-ene som testes kjører macOS 14 som avsløres 5. juni. Da er det bare å håpe på macOS 14-lekkasjer før juni.

M3-maskiner kommer senere i år

Per Gurman lanseres Mac-er med M3 senere i år med 3 nm-produksjon mot dagens 5 nm. Dette vil også komme iPhone 15-serien til gode i form av bedre ytelse og lavere energibruk. I tillegg til en større Air skal Apple oppgradere MacBook Air 13″ og iMac 24″ i tillegg til MacBook Pro 13″. Mac Pro er også på vei, men Bloomberg melder at Apple en rekke ganger har endret spesifikasjonene, og at dette er en av årsakene til at det tar tid med akkurat den maskinen.

MacBook Pro 14 og 16 oppgraderes ikke før i første halvdel 2024 med enda kjappere M3-briker.

Annonse