easee må permittere
Styreleder Rita Bach Omdal og gründer og daglig leder, Jonas Helmikstøl erkjenner det er en tung dag nå som det er bestemt de må permittere flere ansatte.

Annonse


OPPDATERT: “En tung og trist dag”

138 medarbeidere hos det norske lade-selskapet Easee permitteres.

Oppdatert, 10:21:

Norautron, en underleverandør til Easee, er også i hardt vær grunnet salgsforbudet i Sverige. Selskapet i Horten ser seg nødt til å si opp 81 ansatte grunnet forbudet.

Fikk ikke medhold i Sverige

Årsaken er at forføyningen mot myndighetene i Sverige ble avvist, og derfor er laderne fremdeles ikke lovlige å selge i Sverige.

Annonse


I en fersk pressemelding uttaler gründer og daglig leder i Easee, Jonas Helmikstøl, følgende:

– Dette er en vond og vanskelig situasjon for våre ansatte og deres familier. I løpet av disse fem årene har vi fått med oss mange fantastiske mennesker. Det er vondt å måtte ta disse grepene. Samtidig kjemper vi for å gi dem tilbake jobbene så snart som mulig.

138 permitteringer

Vi meldte om nyheten fredag forrige uke da det kjent at selskapet gjorde seg klare til permitteringene som nå er et faktum.

I dag blir det sendt ut permitteringsvarsel til 138 ansatte, på tvers av selskapets kontorer i Norge i Sandnes, Oslo og Tønsberg. Dette utgjør 40 prosent av de ansatte i Norge.

Easee

Helmikstøl mener at selskapet skal klare å komme seg gjennom problemene, og ser for seg en fremtid der selskapet klarer seg i tiår:

– Menneskene er grunnverdien i selskapet vårt og det viktigste vi har. Vi er ufattelig stolte over at så mange gode og flinke folk jobber i Easee. Dette gjør ulidelig vondt for oss alle, men denne prosessen må til for at folk skal ha en fantastisk arbeidsplass å gå til i mange tiår fremover. Vi tror på det vi driver med, og vi skal komme oss gjennom dette, sier Helmikstøl.

Slik er situasjonen nå

Selskapet avslører at de torsdag kveld fikk beskjeden fra den svenske forvaltningsretten i Karlstad med negativt svar for selskapet.

Det betyr at sveriges Elsäkerhetsverkets salgsforbud fremdeles er aktivt, men altså kun i Sverige:

“Et salgsforbud i Sverige vil kun bli gjeldende i andre EU/EØS-land etter at respektive EU-land har iverksatt og konkludert i egne tilsynsprosesser. Det har de 90 dager på å gjøre,” heter det fra Easee.

– Vi er i dialog med investorer som ser det enorme potensiale Easee har, og som skjønner hvor stort dette skal bli. Reisen vår har bare begynt, og jeg er sikker på at vi skal gjenreise selskapet, avslutter Helmikstøl.

Annonse