easee grunder
Jonas Helmikstøl, gründer og daglig leder, hos Easee har hatt en tung uke etter at selskapets produkter fikk salgsforbud i Sverige. Nå går det også utover selskapets ansatte i Norge.

Annonse


“Dette gjør ulidelig vondt”

Etter at det denne uken ble kjent at Sverige forbyr Easee sine ladere, fulgte en rekke norske selskap opp og stoppet salget også i Norge selv om de ikke var påbudt det.

Easee permitterer ansatte

Salgsforbudet i Sverige som har endt med stopp i mange salgskanaler i Norge, det merkes selvsagt av Easee som nå ikke ser en annen mulighet enn å starte en permitteringsprosess:

“Alle ansatte ble orientert om at en permitteringsprosess iverksettes på et allmøte klokken 9.00 fredag morgen. Hvor mange som rammes er på nåværende tidspunkt uvisst,” heter det i pressemeldingen.

Easee varsler også at de anker:

“Det har vært noen svært turbulente uker i Easee etter at Elsäkerhetsverket tirsdag innførte et salgsforbud på bakgrunn av deres bekymringer rundt jordfeilvern. Easee er helt uenige i deres påstander, og har dokumentert sikkerheten i løsningene grundig – både teknisk og juridisk. Selskapet leverer i løpet av dagen i dag, fredag 17. februar, inn både en midlertidig forføyning og en anke. En midlertidig forføyning dreier seg om umiddelbarheten til salgsforbudet, og vil behandles innen kort tid. I etterkant av dette vil en ordinær ankeprosess startes.”

Annonse


Søker kapital

Selskapet sier at de er i “i dialog med flere mulige investorer.”

Menneskene er grunnverdien i selskapet vårt og det viktigste vi har. Dette gjør ulidelig vondt, men denne prosessen må til for at folk skal ha en fantastisk arbeidsplass i mange tiår fremover. Jeg skal kjempe for folkene mine ned til hver bidige krone. Reisen vår har bare begynt, og dette er en hump i veien.

Jonas Helmikstøl, gründer og daglig leder, Easee.

Helmikstøl er ikke i tvil om at selskapet skal komme seg over kneiken, og mener at markedet fremdeles er langt unna å være mettet:

– Vi tror på det vi driver med, og vi skal komme oss gjennom dette. Vi er nå i dialog med investorer som ser det enorme potensiale Easee har, og vi har enda flere produkter klare innen kort tid. Vi har et enormt marked å mette, og det bare vokser og vokser. Vi har hatt en fantastisk vekst i Norge, og vi skal vokse minst like fort i alle andre land – hvor elbiler nå kommer i et forrykende tempo. De 700 000 solgte laderne er bare begynnelsen på en reise, et eventyr og et økosystem hvor det trengs smartere, sikrere og grønnere løsninger.

Annonse