RTX 3090 ti Diablo IV
RTX 3090 ti-kort kan være utsatt ved spilling av Diablo IV.

Annonse


Spilte Diablo IV, så døde skjermkortet

Kanskje har vi har en reprise av RTX 3090 og New World.

Vær forsiktig med Diablo VI beta og 3090 ti

Sommeren og vinteren 2021 dukket det opp rapporter om at Amazon sitt spill New World tok knekken på skjermkort, og RTX 3090 skal ha vært mest utsatt selv om også 3080 tok kvelden. Produsentene sa at det kun var et mindre antall kort som var berørte. Flere av dem ble undersøkt. Hvor mange kort totalt ble aldri kjent, men den mulige feilen er at åpningsfilmen ikke var FPS-begrenset.

Denne gang er det et helt annet spill, Diablo VI beta som berøres, men det er fremdeles 30-serien: 3090 ti. Likheten er at spillerne igjen skylder på samme mangel, altså mangel på FPS-begrensning.

“GPU-en min er død”

En Redditer som ulykksalig endte opp med dødt skjermkort beskrev sin triste historie:

Annonse


Mens jeg spilte Diablo IV i 20 minutter, og under en filmscene i kapellet, slo skjermene mine seg av. Jeg måtte starte PC-en på nytt, men nå gir hovedkortet meg feilkode 97. Ingenting fungerer. GPU-en min er død. Håper å få litt klarhet fra Blizzard.

mkp0203

Det var en veldig balansert reaksjon for noe som er krise for de fleste spillere, men så kan det også tenkes at vedkommende får spesial-behandling av Blizzard og/eller skjermkort-produsenten.

Vedkommende brukte følgende maskin:

  • Gigabyte GeForce RTX 3080 Ti VISION OC 12G
  • Intel 10900k 64GB Corsair Vengeance 3600 Ram
  • Asus ROG Strix z490e Motherboard Corsair RM 850x PSU

Flere opplever svarte skjermer

Dette er ikke den eneste rapporten om problemer, men ikke med så alvorlige konsekvenser som at skjermkort til mange tusen kroner tok kvelden. Nøyaktig hva som er skyld i problemene er for tidlig å si, men er det hold i påstandene så vil det dukke opp flere saker fremover. Det andre brukere rapporter om at er skjermen går i svart og omstart kreves og rapporter om automatiske omstarter fordi skjermkortet ble for varmt.

Om dette skyldes overklokking, feil fra Blizzard eller overklokking i kombinasjon med en feil, er for tidlig å si.

Annonse