newworldoktober2021
Flere forskjellige kilder rapporterer at RTX-kort, 3080 og 3090, dør etter at de prøvde å spille New World.

Annonse


Nå dreper New World skjermkort igjen: har du RTX-kort hold deg unna

Vi trodde sagaen om de døde New World-skjermkortene var ferdig, men det er det utrolig nok ikke. Ifølge EVGA var det dårlig håndverk på kortene som medførte at de tok kvelden, men hvorfor er det da slik at flere kort har dødd igjen etter at de spilte New World, og kun dette spillet, nå som det skal ha fått den nødvendige feilrettingen?

Nå skjer det igjen

For er det ikke bare for Amazon å utføre en liten endring i spillkoden slik at man i det minste har FPS-begrensning i menyene? Sist gang vi skrev om saken konkluderte EVGA, som var mest utsatt, at det var kun 24 stk. RTX 3090 FTW3 Ultra som tok kvelden til eiernes store fortvilelse. Dog, dette var en spesiell sak, så vi har ingen grunn til å tro at de ikke ble godt tatt hånd om.

Men problemet er ikke løst, for nå rapporteres det fra PowerGPU, som bygger gaming PC-er, om at de har mottatt e-post fra kunder som hadde spilt New World, og at det var det siste de kunne gjøre: skjermkortene døde. Selskapet delte ikke informasjon om hvilke modeller som er berørte.

Tre ulike kilder rapporterer om problemer igjen

Tyske WinFuture, som vi kjenner til, rapporterer at deres Gigabyte RTX 3090 Gaming tok kvelden etter at testet New World, så det ser ut som dette er en feil som tar drepen på de aller dyreste og beste kortene. Det verste er at dette oppstod etter at de hadde aktivert FPS-begrensning i spilles meny og 60 maks FPS i GeForce-innstillingene.

Annonse


Innstillingen i GeForce-programvaren hadde motsatt effekt: da de avsluttet spillet gikk viftene helt bananas og kortet tok til slutt kvelden. Skjermen ble svart og PC-en valgte å skru seg selv av.

Hvorfor gjelder dette kun New World?

En Redditor opplevde det samme, men med et RTX 3080 Ti Eagle 12G. Vi hadde en følelse av at dette var et 3090-problem, men det ser ikke slik ut, dog ser det ut som at det er flere 3090-kort som er ødelagte enn alle de andre RTX-modellene.

Er det en ting som er sikkert, er at vi aldri kommer til å prøve New World på vårt EVGA RTX 3080 FTW3 Ultra. Det kan vi garantere. Vi anbefaler alle med RTX-kort å gjøre det samme.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse