windows 12 konsept
Illustrasjon basert på Microsofts konsept fra Ignite 2022. Illustrasjon: Zak Bowden

Annonse


Windows 12 ble ikke første lansering

Det er ventet at Microsofts nye Windows canary-kanal med 25000-serie versjonsnummer blir kanalen som mates med kommende Windows 12-kode og til slutt med merkevaren på plass.

Den første versjonen i det nye treet kom kjapt

Men den første lanseringen er ikke Windows 12, i det minste ikke merket som det, selv om visse deler kan komme på plass i den nye generasjonen.

Den er heller ikke veldig unik da flere av funksjonene også er i dev-versjon 23403 som kom samtidig.

Canary-kanalen er stedet å teste plattformendringer som krever lengre leveringstid før de blir lansert kundene. Noen eksempler på disse store endringene er Windows-kjernen, nye API-er osv. Canary-test-versjoner skal ikke sees på som koblet til noen spesifikk versjon av Windows.

Noen av endringene vi prøver ut i canary vil ikke komme lengre enn i test-stadiet, mens andre kan dukke opp i fremtidige Windows-utgivelser når de er klare.

Microsoft
Fil-anbefalinger for personer som er innlogget med en AAD (Azure Active Directory)-konto.

Slik kan grensesnittet bli

Det vil ikke være før Microsoft kunngjør Windows 12 at merkevaren vil gjenspeiles i OS-et, om det ikke lekker. Microsoft bruker nå tiden på å teste og/eller endre Windows-kjernen i retning mot den nye stor-versjonen.

Annonse


Samtidig som Microsoft offisielt annonserer Windows 12 beta-testingen, vil nok også et oppdatert grensesnitt avsløres.

Microsoft har allerede lekket et konsept som kan være en pekepinn, inkludert varsel-senter på topp som på et nettbrett, og grunnleggende informasjon oppe til høyre i stedet for nederst til høyre.

Zak Bowdens “rene” versjon av konseptet over. Illustasjon: Zak Bowden
“Local Security Authority” (LSA) i Windows Security har som mål å stoppe angrep for å stjele brukernavn og passord. Dette blant annet ved å stoppe dumping av aktivt minne som kan inneholde sensitiv informasjon.
En av de nye funksjonene er toppraden med tilhørende tastatur-hurtigkommandoer.

Annonse