windows 12 microsoft konsept
Microsofts konsept som snek seg inn i deres Ignite 2022-video.

Annonse


Dette må du trolig gjøre for å teste Windows 12

Microsoft har introdusert en ny “canary”-kanal for testing av helt nye kjerner og API-er.

25000-versjonsnummer kan være for Windows 12

Microsoft omtaler den nye test-kanalen som en med kode under tidlig utvikling og at dette naturligvis kan, og mest trolig, vil medføre ustabilitet, ytelsesproblemer og/eller krasj.

Ifølge XDA-Developers er det mest sannsynlig at det er snakk om Windows 12 da versjonsnummerene skal være i 25000-rekken og ikke i 23000 som nå. Samtidig forblir dev på 23000 og beta på 22000.

Windows 12 bør bli slik

Dev-kanalen er stedet for å teste nye funksjoner, mens canary nok vil servere de første Windows 12-testversjonene.

Microsoft om den nye test-kanalen (uthevingen er vår):

“Nye canary er stedet å forhåndsvise plattformendringer som krever lengre leveringstid før de er klare. Eksempler på dette inkluderer store endringer i Windows-kjernen, nye API-er, osv. Dette er veldig likt det vi har sendt til dev tidligere. Og som i dev-ringen, vil noen av endringene vi prøver ut i canary aldri komme videre, mens andre kan dukke opp i fremtidige Windows-utgivelser når de er klare.”

Annonse


Her føler vi at Microsoft ikke hadde noe annet valg enn å kamuflere det det som “endringer” til de føler seg klare til å avsløre den nye plattformen.

Intel: Windows 12 lanseres neste år

De som er på beta-kanalen blir nå faktisk oppmuntret til å hoppe over til dev for å teste nye funksjoner, mens de som er på dev blir flyttet over til canary. Ønsker man å forbli på en dev-versjon må man full-formatere (dette gjelder uansett test-kanal om man ønsker seg ned i versjonsnummer.)

Microsoft lover ikke daglige oppdateringer i den nye test-kanalen, men sier de kan komme til å øke hyppigheten i fremtiden. De sier også at helt nye endringer plutselig blir inkludert, og at de ikke kommer til å dokumentere alt.

Annonse