nvidia-driver stjeler cpu-ressurser
Nvidias 531.18-driver legger beslag på minst 10 prosent av CPU-en. Det kan være smart å rulle tilbake til forrige driverpakke.

Annonse


OPPDATERT: Oppdater driveren

Det er oppdaget en stor feil i Nvidias 531.18-driver.

Oppdatert, 8. mars, 07:26:

Nvidia har lansert en hurtigfiks i form av 531.26. Oppdateringen retter høyt CPU-forbruk.

Rull tilbake

Dette er den viktige driveren som legger til støtte for “Super Resolution,” men vi er mer usikre på om det er verdt det. Årsaken er at at den av en eller annen årsak driver opp CPU-bruken.

Annonse


“Det ser ut som det er en feil med de nyeste Nvidia-driveren som medfører 10+ prosent høyere CPU-bruk etter pålogging eller etter at man lukker et spill”, tweetet The Verge-journalist Tom Warren.

Det er altså “Nvidia Container” som legger beslag på ti prosent eller mer av CPU-en.

Det var ikke Microsoft denne gang

Warren er ikke den eneste som har oppdaget dette: vår spill-PC har et 3080-kort, og selv om vi merket etterslep i Windows, regnet vi at det var beta-versjonen av Windows 11, og ikke de nye driverne.

Dette er altså feil, så du kan i første rekke rulle tilbake til de forrige driverne for bedre ytelse, og ikke nødvendigvis fjerne en Windows 11 beta-versjon (selv om Windows også kan være synderen.)

Om du ikke ønsker å rulle tilbake med Windows sin funksjon, kan du slette driverne helt med “Display Driver Uninstaller”.

Annonse