bluemail-app blokkert av apple
BlueMail fra Blinx Inc. bruker AI for å komponere e-post-meldinger. Det mener Apple må aldersbegrenses.

Annonse


Apple har stoppet AI-app

Apple har valgt å sette en midlertidig stopper for BlueMail grunnet integrasjon av OpenAI sin ChatGPT AI.

Bruker ChatGPT for å komponere e-post

Det Apple ønsker seg er mer moderering av innholdet, eller at minimums-alderen heves til 17 år. Dette per Blix Inc. som utvikler appen.

Ben Volach er med-gründer og ikke fornøyd med responsen fra Apple. Ifølge Volach gjør Apple det vanskelig for selskapet å innovere og at alders-kravet vil skade Blix.

Blix bruker AI for å hjelpe brukerne skrive e-post med BlueMail.

Det to selskapene har vært i tottene på hverandre tidligere. I februar 2020 skrev vi:

“BlueMail er tilbake på App Store etter å ha blitt fjernet fra Apples plattform for åtte måneder siden. BlueMail saksøkte i 2019 Apple da de introduserte funksjonen “Sign in with Apple” for det de mente var brudd på deres “Share Email”-funksjon fra 2017 som de hadde patentert.

Annonse


At Bluemail er tilbake på App Store er ikke en grunn for Blix å droppe søksmålet, skriver medgrunnlegger i selskapet, Ben Volach.

– Vi er glade for at BlueMail endelig kan skaffes gjennom Mac App Store igjen, men vi vet at dette ikke er slutten. Vår erfaring har vist at Apples prosess for vurdering av nye applikasjoner til plattformen deres er altfor ineffektiv, og at de utviser for mye makt over små utviklere.”

Slik står saken nå

Til Gizmodo forklarer Apple at de vurderer klagen fra Blix, men kunne ikke si noe om de kommer til å lansere nye regler for AI-apper og chatbots.

Det er liten tvil om at Apple nok vil kunne gjøre som de vil med slike apper, og at de enkelt kan påstå at innholdet som generes potensielt kan være skadelige for mindreårige, men grensen er kanskje litt høy?

Annonse