iphone 16 får kanskje apple 5g-modem
Qualcomm tror iPhone 16, om enn ikke alle modeller, får Apples eget 5G-modem.

Annonse


Mener iPhone får det neste år

 Qualcomm-sjef Cristiano Amon har en pikant avsløring om Apple iPhone.

Tror 2024 er året

Ifølge sjefen for selskapet som er den nåværende leverandøren av modem-brikker, inkludert for 5G, er Apple allerede i 2024 klare med sine egne 5G-brikker til iPhone. Om de ikke er klare neste år, så står Qualcomm fremdeles klare til å levere selskapets nye Snapdragon X70-modem til iPhone 16.

Vi har fra før av meldt om nyheten om at Apple ikke bare ønsker å bruke sitt eget modem i iPhone, men også Bluetooth, WiFi og trådløs lading.

Dette prosjektet vil ta lenger tid. Det ble også i 2021 ryktet at 2023 ville være året Apples eget modem var klart for markedet.

Annonse


Kanskje tester de på iPad først

MacRumors spekulerer i om at Apple kanskje prøver sin egen 5G-brikke i en ny iPad-modell først, for så å implementere den i den viktigste produktserien.

Det er jo også mulig kun iPhone 16 Pro-modellene får de nye brikkene, og at Apple kan skryte av forbedret batterilevetid som følge av den nye teknologien.

Ifølge Ming-Chi Kuo i en fersk tweet er det ikke kjent om samtlige iPhone 16-modeller får brikken. Dette vil avhenge om Apple får til tekniske utfordringer relatert til mmWave og satellitt-oppkoblinger.

Både Apple og Samsung utvikler satellitt-teknologi for å overføre film, bilder og meldinger begge veier i alle situasjoner, og ikke bare nød.

Annonse