appleutvidersatelittviserpatent
Det er trolig at Apple, Google, Amazon og SpaceX vil utvide satellitt-støtten for å levere ekte nett-opplevelser, men det vil ta tid.

Annonse


Apple har en revolusjonerende plan for en ny generasjon iPhone-kommunikasjon

Du har sikkert fått med deg kommentaren om det undertegnede tror er Elon Musks store plan.

Internett uten grenser

“Hva har Musk allerede? Internett, og et åpent et sådan. SpaceX sine Starlink-satellitter er per nå myntet på hytte-eiere og personer som beveger seg langt utenfor operatør-støtte – også Ukraina har dratt nytte av dem. Men hva om Starlink blir en de facto nett-leverandør for alle enheter man kobler til og uten statlig styring?”

Nå viser det seg at det ikke bare er Musk som nok tenker i disse baner, men også Apple – som nevnt i kommentaren:

“Dette er ikke en gang Apple som har avtale med satellitt-selskap om nødanrop og meldinger på iPhone 14. Det er også mulig at Apple blir sin egen operatør og at nød-funksjonene kun er første steg. Det om Apple som operatør er ikke helt unikt og noe som ble diskutert da Jobs var sjefen og han slet med å få operatørene til å gjøre som han ønsket med iPhone.”

Annonse


Apples nye patent.

Dette patentet sier sitt

Og ganske riktig: nå ryktes konkrete for første gang at Apple ønsker å utvide satellitt-kommunikasjonen til å gjelde mer enn nødmeldinger og GPS-koordinater.

Det er Patently Apple som avslører et spennende satellitt-patent:

“Satellittkommunikasjonsdata som formidles av transceivere #28 og antenneradiatorer #30 kan inkludere mediedata (f.eks. streaming video, TV-data, satellittradiodata, etc.), stemmedata (f.eks. telefontaledata), internettdata og/eller andre ønskede data.”

Jepp: her står det svart på hvitt at de forsker på å øke båndbredden betraktelige for å kunne frakte mer mer data.

Dette forklarer også hvorfor det ble kjent i november at Apple ruster opp sin satellitt-partner GlobalStars maskinvare.

Kan endre verden, igjen

Dette er bare den spede begynnelsen for Internett levert uten kabler og det vil ha store internasjonale ringvirkninger og kan starte revolusjonerer i en rekke land der det nå er informasjons-sensur og fengsel, tortur og drap på journalister. Dette må også se i kombinasjon med “fritt valg” av hvilke apper man ønsker å installere per EUs nye lov som trer i kraft i 2024.

Om Musk har lyst å konkurrere med Apple på dette, har han et valg, eller må han lansere sine egne laptoper og mobiler?

Annonse