samsung satellittkommunikasjon bilder og video
Samsung har nå standardisert satellittkommunikasjon som kan vise bilder og video på smartmobiler. Samsung skal kombinere det med 6G.

Annonse


Nå skal det skje med bilder og video

Det ble ikke lansert noen satellitt-funksjoner med Galaxy S23 som ryktet før lanseringen, men Galaxy S23 Ultra er en meget god mobil.

Tar det mye lenger enn nødsamtaler

Men nå har Samsung annonsert en “5G NTN Modem”-teknologi (NTN: “Non-Terrestrial Networks”) som ikke bare er for nød-kommunikasjon og meldinger begge veier, men også har støtte for bilder og video. Samsung omtaler bilde- og video-kvaliteten som høy-definert.

For å demonstrere hvor langt de har kommet, simulerte de kommunikasjonen med selskapets eget Exynos-modem modell 5300.

Kommer Samsung eller Apple først?

Og teknologien, den er standardisert:

Annonse


“Samsung Electronics kunngjorde i dag at de har sikret standardisert 5G NTN-modemteknologi for direkte kommunikasjon mellom smarttelefoner og satellitter, spesielt i avsidesliggende områder.

Samsung planlegger å integrere denne teknologien i selskapets Exynos-modemløsninger, akselerere kommersialiseringen av 5G-satellittkommunikasjon og bane vei for den 6G-drevne Internet of Everything (IoE)-æraen.”

Fra før av har Apple også patent på satellitt-kommunikasjon som forbedrer båndbredden til å gjelde mer enn kun SOS som ble introdusert med iPhone 14-serien i fjor.

Annonse