joe biden kan forby apple watch salg
Det er en teoretisk mulighet Apple må stoppe salget av klokkene sine i USA. Tror vi det skjer? Nei.

Annonse


Forbyr Joe Biden Apple Watch?

Den eneste gangen vi tidligere har skrevet om selskapet AliveCor var i mars 2016.

Har allerede fått medhold

“Nå har selskapet AliveCor annonsert en ny reim, kalt Kardia, for Apple Watch som de hevder skal varsle brukeren før et slag. Tidligere har de vist frem en egen app med EKG-måling, men nå kommer de altså med en meget spesiell reim,” skrev vi om selskapets Watch-reim.

Nå er selskapet igjen Watch-aktuelle, men det handler om det juridiske rundt analyse av pulsmålinger. Ifølge AliveCor har Apple ulovlig brukt deres teknologi i Watch-serien med smart-klokker som blant annet har pulsmåler.

Det høres ikke sannsynlig ut Joe Biden stopper Apple Watch-salget i USA

Det mest pikante er at amerikanske “International Trade Commission” (ITC) allerede i desember i fjor mente at Apple har brutt selskapets opphavsrett teknologien som gjør det mulig.

Annonse


Vurderingen fra ITC betyr at den amerikanske presidenten Joe Biden kan bestemme å bannlyse salget av Apple Watch i USA – Biden har nemlig opprettholdt ITCs beslutning.

Det høres dramatisk ut, og lite sannsynlig: mest trolig kommer de to selskapene til å bli enige bak lukkede dører om ITC har rett og Apple må finne frem til en løsning, ergo å betale en fast sum til AliveCor. Slik løses vanligvis slike saker, uten at vi tar stilling til denne saken.

Det er uansett en anke-prossess her og vi regner med at det vil ta lang tid før partene konkluderer eller blir tvunget til å konkludere den ene eller andre veien. Det er ikke uvanlig at slike saker tar flere år. Vi følger utviklingen i saken.

Annonse