AliveCor slipper en ny Watch-app og klokkereim.

Annonse


Denne Apple Watch-reimen varsler før et hjerneslag

Selv om en Apple Watch-bruker tidligere har takket Apple Watch for å ha reddet livet hans, er ikke akkurat smartklokken designet til det.

EKG og atrieflimmer
Nå har selskapet AliveCor annonsert en ny reim, kalt Kardia, for Apple Watch som de hevder skal varsle brukeren før et slag.  Tidligere har de vist frem en egen app med EKG-måling, men nå kommer de altså med en meget spesiell reim.

AliveCor uttaler at reimen og appen kan avdekke atrieflimmer for umiddelbart å varsle om et hjerneslag.

«Atrieflimmer, en av de vanligste forstyrrelser av hjerterytmen. Skyldes ukontrollerte elektriske utladninger i hjertets forkamre, 350–600/minutt.

Annonse


Impulsene overledes uregelmessig via atrioventrikulærknuten til hjertekamrene, vanligvis 60–200/minutt, med derav følgende uregelmessig puls. Atrieflimmer opptrer ofte anfallsvis, men blir senere gjerne permanent.» (Store medisinske leksikon)

Les også: Apple Watch reddet livet hans, så ringte Tim Cook.

Alt-i-ett
Reimen fungerer sammen med Kardia Watch-appen og kan også ta EKG-lesing (elektrokardiografi) av brukeren ved å trykke på en sensor på klokkereimen.

All informasjon fra appen synkroniseres med Apples helseapp, slik at brukeren kan samle all helserelatert informasjon på ett sted.

Pris og lanseringsdato er for øyeblikket ukjent.

 

Kilde:
Engadget

Annonse